Κορονοϊός: «Προ των πυλών» νέο επίδομα 800 ευρώ και για τον Μάιο

 

Την περίπτωση παράτασης του επιδόματος των 800 ευρώ σε επιχειρηματίες κι εργαζομένους και τον μήνα Μάιο αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρτση εάν η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην χώρα συνεχιστεί και πέραν της 30ης Απριλίου τότε είναι βέβαιο ότι το μέτρο των 800 ευρώ θα επεκταθεί και τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ακριβώς η ίδια, θα αφορά τις ίδιες κατηγορίες επιχειρήσεων και εργαζομένων όπως και σήμερα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ακόμα και αν είναι για έναν μήνα, και όχι για ενάμιση που αφορούσε η αρχική εφαρμογή, το ποσό δεν αναμένεται να μειωθεί.

Επίσης ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς επεκτείνεται έως τις 24 Απριλίου. 

Το πρώτο πακέτο δικαιούχων θα πάρει επίδομα μεταξύ 10 και 15 Απριλίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης  ενώ έως τις 30 Απριλίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, και εφόσον γίνει αναστολή στους περισσότερους θα πάρουν το επίδομα περίπου 1 εκατ. άτομα. Οι εργαζόμενοι που καθίστανται δικαιούχοι αποζημίωσης 800 ευρώ θα πρέπει να πάρουν ξανά το ίδιο ποσό αν η καραντίνα συνεχιστεί -όπως όλα δείχνουν- και για τον Μάιο σε αρκετούς κλάδους.

Διαβάστε επίσης