Πύργος: Διαρρήκτες έβαλαν στο στόχαστρο κρεοπωλεία

 

Εν μέσω κορωνοϊοιύ οι διαρρήκτες έβαλαν στο μάτι τα κρεωπολεία στον Πύργο. Τις προηγούμενες ημέρες σε τρεις περιπτώσεις αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κρεοπωλεία, σε μια όμως μόνο, τα κατάφεραν. Και από εκεί έφυγαν με όλα τα κρέατα που υπήρχαν στο ψυγείο. Οι κρεοπώλες είναι αγανακτισμένοι γιατί πέραν από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτούς που θέλουν να πάρουν ότι έχει απομείνει ως εμπόρευμα στους επαγγελματίες.

Ο κρεοπώλης Σπύρος Καρβουνιάρης, βρήκε πριν λίγες ημέρες το κατάστημά της οικογένειας παραβιασμένο πριν λίγες ημέρες στην οδό Ερμού στον Πύργο. “Ήρθαμε το πρωί στο μαγαζί και είδαμε την πόρτα σπασμένη. Μπήκαμε μέσα και είδαμε ότι είχαν πάρει όλα τα κρέατα από το ψυγείο περίπου 150 κιλά κρέατα. Ήρθε η αστυνομία πήρε αποτυπώματα, κάποιος το πρωί που περνούσα είναι το μαγαζί ανοιχτό και ενημέρωσε την αστυνομία.

Πιστεύουμε ότι θα τους βρει αστυνομία. Η ζημιά είναι περίπου γύρω στα 1000 ευρώ, μαζί με την πόρτα που έσπασαν. Εύχομαι να τους πιάσουν για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Αν ερχόταν και η Δημοτική Αστυνομία την ημέρα από εδώ θα αισθανόμαστε μεγαλύτερη σιγουριά. Εδώ πέρα ερημώνει η κατάσταση και όταν έρχεται το βράδυ που είναι σκοτάδι δεν περνάει κανείς. Δεν μένει κανείς εδώ” εξήγησε.

Ο Θανάσης Μελάς ήταν αυτός που τα ξημερώματα πηγαίνοντας στη δουλειά του αντιλήφθηκε πως είχε παραβιαστεί η είσοδος του κρεοπωλείου. “Πέρναγα από δω γιατί πήγαινα τη νύχτα για δουλειά, είδα την πόρτα ανοιχτή και πήρα τηλέφωνο το 100.

Ήταν γύρω στις 4.30, φοβήθηκα στην αρχή μήπως είναι μέσα, πήγα στην άκρη να αρπάξω κανένα σίδερο μήπως είναι μέσα ακόμα γιατί ήταν σκοτάδι και δεν έβλεπα” μας περιέγραψε.

Σε άλλη πλευρά της πόλης στην οδό 28ης Οκτωβρίου, οι διαρρήκτες πήγαν να ανοίξουν το κρεοπωλείο “Σκυλογιάννης”. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης Κώστας Λαμπρόπουλος, “…διαπιστώσαμε στο ένα κομμάτι της τζαμαρίας μας, στο πλαϊνό μέρος επί της οδού Μυστρά, χαραγμένο ένα τρίγωνο, με διαμάντι και θεωρούμε ότι είναι μία απόπειρα κλοπής η οποία δεν ολοκληρώθηκε.

Μάλλον φοβήθηκαν, μήπως πέσει η τζαμαρία ή πέρασε κάποιος και τους είδε. Ας έχουν όλοι οι συνάδελφοι μας το νου τους, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι κλέβουν κρέατα. Διαπιστώθηκε και σε έναν άλλο συνάδελφο προχθές το βράδυ, του άνοιξαν το μαγαζί και του πήραν μία αρκετά μεγάλη ποσότητα κρέατος. Εμένα ευτυχώς δεν μπήκαν μέσα. Επικοινώνησα με την ασφάλεια, πέρασαν το είδαν, μου είπαν αν θέλω να κάνω μήνυση, αλλά δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία”.

Οι διαρρήκτες κρεοπωλείων όμως δεν έμειναν εκεί, καθώς αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και άλλο κατάστημα πάλι στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Στάθης Παπανδρέου “… πήγα να ανοίξω την πόρτα και είχανε σπάσει το λουκέτο δεν είχε ανοίξει τελείως, είχε φρακάρει.

Προφανώς κάποιος πέρασε και δεν τους πήγε καλά και φοβήθηκαν και προς το παρόν την γλίτωσα. Αυτό αν θυμάμαι καλά συνέβη 23 του μήνα ξημέρωμα 24. Ενημέρωσα την ασφάλεια, πέρασαν, ήρθαν εδώ, αλλά δεν βρήκαν κάτι από τις κάμερες. Την επόμενη ημέρα χτύπησαν στον άλλο συνάδελφο στην Ερμού, υποθέτω ότι είναι ίδια σπείρα” σημείωσε.

Πηγη: ilialive.gr 

Διαβάστε επίσης