Ο κορονοϊός και η ζωή στο κρεβάτι μας

Tι συμβουλεύει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκητής.

«Ο κορονοϊός μας επιτρέπει να απολαύσουμε το σπίτι μας, τη σχέση μας και τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να βάζουμε το φόβο απέναντι σε μία πρόκληση και έναν πανικό που φέρνει μία τέτοια συμπεριφορά ιώσεων αλλά από την άλλη, η ζωή της σεξουαλικότητας και της συντροφικότητας ενισχύονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Όπου υπάρχει μαζικός κίνδυνος κοινωνικής καταστροφής, ο έρωτας και η συναισθηματική επικοινωνία αυξάνουν πολλαπλάσια και σαν τρόπος επιβίωσης του ενστίκτου και σαν άξονας συμπεριφοράς επικοινωνιακής δομής, το εγώ και εσύ βγαίνουν νικητές», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκητής.

«Η σεξουαλικότητα δεν απειλείται στη μονογαμία της, απειλείται στο κυνήγι, στο παιχνίδι, στην ανοικτή πόρτα, σε αυτό που περιμένει την πρόκληση. Σε αυτόν που του αρέσει αυτού του είδους η ζωή πρέπει να είναι προσεκτικός σε αυτήν την περίοδο. Δεν θα πρέπει να ξαπλώνει σε κρεβάτια και σε χώρους με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρει και ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθεί.Ο ιός έχει τη δύναμη να μολύνει μέχρι δύο ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Ασκητής τονίζοντας ότι «η μονογαμία, που είναι η πιο έντονη σεξουαλική φάση της ζωής μας, μας επιτρέπει να το απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τώρα που οι κίνδυνοι στην κοινωνική συναναστροφή είναι πολλαπλάσιοι. Το να μείνω σπίτι με τον άνθρωπό μου. Όταν η σχέση είναι σταθερή και εκφράζεται, η σεξουαλικότητα κυριαρχεί. Δεν φοβάται κανείς από τον σύντροφό του να μολυνθεί όταν ξέρει τη ζωή του. Εάν είμαστε ζωηροί, ανήσυχοι, εξωσυζυγικοί και δραστηριοποιούμε τη σεξουαλικότητά μας με άλλους τρόπους και συμπεριφορές, υπάρχει υψηλός κίνδυνος. Το φιλί, η σωματική επαφή και κυρίως ο ιδρώτας έχει σημαντική πιθανότητα μόλυνσης».

«Δεν ακολουθούσα ποτέ την τακτική της βαθιάς προσευχής και της αποχής. Αυτά είναι ονειρικά σενάρια. Η πραγματικότητα σήμερα έχει ένα μήνυμα: πρέπει να προσέχεις, να φροντίζεις τον εαυτό σου, να αυτοπροστατεύεσαι, να μη φτάνεις στις ακρότητες του πανικού και να γνωρίζεις ότι ο καλύτερος άνθρωπος στη ζωή σου είναι ο σύντροφός σου. Αν το καταλάβεις αυτό έχεις κερδίσει, δεν σε απειλεί καμία ίωση. Δεν είναι η σεξουαλικότητα η απειλή, μην βάζουμε πάντα το σεξ στο στόχαστρο. Το σεξ δεν θα μολύνει κανέναν αν η σεξουαλική του ζωή είναι εναρμονισμένη μέσα σε μία συναισθηματική και δυαδική σχέση. Η σεξουαλικότητα δεν είναι η αιτία πρόκλησης μόλυνσης, εμείς είμαστε η αιτία», πρόσθεσε.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης