Ηλεία: Πάνω από 10 πυρκαγιές στο νομό - Παραλίγο να καούν δάση από ιδιώτες που έκαιγαν κλαριά

 

Δεν έχουν τέλος οι πυρκαγιές στην Ηλεία από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Η εγκληματική αμέλεια κάποιων να κάψουν υπολείμματα καλλιεργειών με ανέμους 7-8 μποφόρ, είχε δυσάρεστες συνέπειες.

Από το πρωί έχουν καεί δεκάδες στρέμματα αγροτικών και δασικών εκτάσεων στο Κρυονέρι Αμαλιάδας, στην Σκιλλουντία Κρεστένων, στο Κολίρι Πύργου (όπου ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά), στο Λάσδικα Αρχ. Ολυμπίας, στην Ανδραβίδα, στο Επιτάλιο παραπλεύρως της εθνικής οδού και σε έκταση της πρώην λίμνης, στις παρυφές του Καϊάφα στη Ζαχάρω, στις Ράχες Κρεστένων, στο Αγρίδι Πύργου, στην Πέρσαινα Αρχ. Ολυμπίας και πριν λίγο στο Κ. Σαμικό και στο Κοτύχι.

Στην Ηλεία βρέθηκαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου Υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, οι διοικητές Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος με πάνω από 60 πυροσβέστες και πάνω από 20 οχήματα από Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για τις παραπάνω φωτιές και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις.

Με βάση τις ίδιες πηγές στην Ηλεία έφτασε και Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πηγη: ilialive.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ