Πάτρα- Καρναβάλι: Ετοιμάζονται να "πεζοδρομήσουν" την οδό Μαιζώνος για να αποφευχθεί επικίνδυνος συνωστισμός στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου

Για τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής

 

Την λύση της πεζοδρόμησης της οδού Μαιζώνος για την αποσυμφόρηση του κέντρου εξετάζουν οι αρχές για το τελευταίο Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς, που κορυφώνονται και οι εκδηλώσεις.

Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε, ιδιαίτερα πέρυσι, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια όσων κινούνται.

Η κατάσταση συνδέεται με το γεγονός ότι ορισμένα καταστήματα βγάζουν έξω στον πεζόδρομο ηχεία με καρναβαλική μουσική με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται υπερβολικά πολύς κόσμος σε συγκεκριμένα σημεία.

Η πρόταση που συζητείται είναι για τις δύο βραδιές να "κλείσει" η οδός Μαιζώνος από το ύψος της Κολοκοτρώνη μέχρι την Γούναρη, ούτως ώστε να υπάρχει διασπορά του κόσμου και να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο μεταξύ το τελευταίο διήμερο θα ενταθούν οι έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών και στελεχών υπηρεσιών για υπαίθρια πώληση ποτών, καθώς όπως διευκρίνησε στο tempo24, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου απαγορεύεται η πώληση αλκοολούχων ποτών απο υπαίθριους μικροπωλητές και από περίπτερα ( μπορούν να διαθέτουν μόνο μπύρες). Οπως επίσης απαγορεύεται τα καταστήματα να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους πέραν των νομίμων ορίων, όπως να έχουν στους εξωτερικούς τους χώρους ηχεία , αλλά και ψυγεία.

Διαβάστε επίσης