Τουρκία: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω κορονοϊού - Σε καραντίνα 132 επιβάτες

Η Κωνσταντινούπολη ήταν ο τελικός προορισμός

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα που επικαλούνται τον υπουργό Υγείας της χώρας, 132 επιβάτες αεροπλάνου που προέρχονταν από την Τεχεράνη έχουν μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη αλλά προσγειώθηκε στην Άγκυρα επειδή υπήρχε εκπαιδευμένο προσωπικό για τον κορονοϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχουν 4 επιβάτες με βήχα, 2 επιβάτες με πονόλαιμο και υπάρχουν και επιβάτες που είχαν πυρετό.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Άγκυρα περίπου στις 10:30.

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι πέντε άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονoϊό υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 16, τον μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί σε χώρα εκτός Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο Irna, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι εντοπίστηκαν 34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από τις 19 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκαν οι δύο πρώτοι θάνατοι από τον Covid-19 στην Κομ, την ιερή πόλη των σιιτών που προσελκύει προσκυνητές και μαθητές θεολογίας από όλο τον κόσμο, το Ιράν βρίσκεται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου κοροναϊού εκτός Κίνας, από όπου ξεκίνησε.

Σήμερα μάλιστα το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Θα ήταν πιο ασφαλές οι πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Καταγράφηκαν 34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, περιλαμβανομένων 16 ανθρώπων στην Κομ», δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ εκπρόσωπος του υπουργείου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης