Πάτρα: Εντατικοί έλεγχοι στην αποκριάτικη αγορά - Μπονάνος: «Στόχος μας ένα καλό και ελκυστικό καρναβάλι»

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της Τσικνοπέμπτης, αλλά και ευρύτερα των ημερών της Αποκριάς, με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας, συγκάλεσε ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος,  την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως συμφωνήθηκε, οι έλεγχοι θα γίνονται στη βάση της πιστής εφαρμογής της νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πάταξη του παραεμπορίου και άλλων αντικοινωνικών φαινομένων, (νόθευση ποτών, κ.ά.) εμπεδώνοντας παράλληλα πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

Ο κ. Μπονάνος, δήλωσε: «Θέλουμε ένα καρναβάλι που θα διαφημίζει την περιοχή μας, που θα είναι ασφαλές για τους καταναλωτές και τελικά, θα συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών και όχι στη μείωσή τους υπό τον φόβο κακών και παράνομων ενεργειών και πρακτικών. Τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου, που θα απαρτίζονται από την αστυνομία, επιθεωρητές Υγείας, εκπροσώπους του Τμήματος Εμπορίου και του Τελωνείου Πατρών, θα συμβάλλουν ώστε να έχουμε ένα καλό και ασφαλές καρναβάλι».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος  Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων , καθώς επίσης  Διευθυντές και επικεφαλής φορέων των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα  παρευρέθηκαν η  Σοφία Συμεωνίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, ο Αργύρης Αγγελόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Υγειονομικού Έλεγχου Π.Ε.  Αχαΐας, ο Νίκος  Νιφόρας Προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης  Ε.Φ.Ε.Τ. Δυτικής Ελλάδας, ο Υποδιοικητής  του Α’ Αστυνομικού Τμήματος  Πατρών,  Αστυνόμος Νίκος  Κωστόπουλος , ο  Υποδιοικητής  του Β’ Αστυνομικού Τμήματος  Πατρών,  Αστυνόμος  Χρήστος Κουτσουπιάς, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας των ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας - ιατρός αναισθησιολόγος Αγγελική Κανελλοπούλου, η  Προϊσταμένη Χημικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου του Γενικού Χημείου του Κράτους  Αθανασία Κούτρα, και ο Αριστείδης Μυλωνάς, Προϊστάμενος στο 3Ο Τμήμα Κινητής Ομάδας Ελέγχου του Τελωνείου Πατρών. Επίσης εκ μέρους του ΔΣ του  Σ.ΚΕ.ΑΝ.Α συμμετείχαν ο πρόεδρος  Σπύρος  Στεργίου, ο αντιπρόεδρος  Αναστάσιος  Γιατράς και ο ταμίας  Γεωργιος Κολλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης