Πάνος Σκουρλέτης: Συμφωνώ 100% με τα όσα είπε ο Τσίπρας για τους αρμούς

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της Λούκας Κατσέλη

Απόλυτα σύμφωνο βρίσκουν τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη τα περί καλύτερου ελέγχου των αρμών της εξουσίας κατά τη «δεύτερη φορά Αριστερά» όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο νούμερο δύο τη τάξει του κόμματος «οι θεσμοί και οι αρμοί τους, αποτυπώνουν τους συσχετισμούς. Συμφωνώ 100% με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Για παράδειγμά η κ. Κατσέλη ήταν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και έφυγε κατ’ απαίτηση των θεσμών επειδή ήταν πρώην πολιτικό πρόσωπο. Στην Τράπεζα της Ελλάδας, επικεφαλής είναι ο κ. Στουρνάρας, επίσης πολιτικό πρόσωπο. Εκεί ποια αντίληψη μπήκε πάνω από τους θεσμούς και έμεινε στη θέση του;».

Πρόσθεσε δε πως «είναι άλλο πράγμα η κυβέρνηση και άλλο η εξουσία. Προφανώς και δεν υπάρχει μόνο η κυβέρνηση όταν μιλάμε για εξουσία. Υπάρχουν τα οικονομικά κέντρα εξουσίας και ισχύος, υπάρχουν οι θεσμοί. Όταν λέμε όταν ο λαός ψήφισε μια κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αυτομάτως - και σωστά με βάση τη δημοκρατίας μας - αυτή έχει στο τσεπάκι της όλες τις φανερές και θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ