Ι. Φωτήλας: Στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τα προβλήματα της Αχαΐας - Οι δεσμεύσεις για ενίσχυση της δύναμης στο νομό

 

Με τον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, συναντήθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιάσονα Φωτήλα συνόδευε ο κ. Αρίστος Τηλιγάδης, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας για το Αίγιο, που είχε ζητήσει από τον βουλευτή τη συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Ο Ιάσονας Φωτήλας, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του νέου Αρχηγού, συζήτησε επί μακρόν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Αχαΐας στον τομέα της ασφάλειας. Συγκεκριμένα, έθεσε με έμφαση το θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό και οχήματα της Αστυνομίας στην Πάτρα και στο Αίγιο, γιατί οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από την αυξημένη εγκληματικότητα. Ειδικά για το Αίγιο που αντιμετωπίζει τεράστια επιβάρυνση, μετέφερε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ την αγωνία των πολιτών στον δήμο και το αίτημα του κ. Τηλιγάδη για επιπλέον ενίσχυση με μία αστυνομική μονάδα Ο.Π.Κ.Ε.

Ο Ιάσονας Φωτήλας μετέφερε επίσης το αίτημα των αστυνομικών για διακοπή των μεταγωγών κρατούμενων από αστυνομικούς από την κλειστή φυλακή της Πάτρας και το Τμήμα Μεταγωγών προς τα Δικαστήρια Πατρών ή τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Επίσης, τόνισε πως δεν μπορεί οι αστυνομικοί να αναλαμβάνουν και τις διακομιδές ατόμων με ψυχική νόσο λόγω εφαρμογής των αναχρονιστικών και απάνθρωπων διατάξεων περί ακούσιας νοσηλείας. Είναι έργο που θα έπρεπε ήδη να έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του πλαισίου μετάβασης στα δικαστήρια κατηγορουμένων θα μπορούσε να ισχύσει και ο θεσμός των τηλεδικαστηρίων ώστε να μπορούν να γίνονται οι δίκες και οι συνεδριάσεις μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Τέλος, ο κ. Φωτήλας ζήτησε να πληροφορηθεί την εξέλιξη των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ του κτιρίου της οδού Ερμού στην Πάτρα.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Καραμαλάκης, αφού ευχαρίστησε τον βουλευτή για τις ευχές του, ενημέρωσε για τις ενέργειες που κάνει ώστε να ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό και οχήματα την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας που έχει επιβαρυνθεί. Αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των αστυνομικών για το θέμα της διακοπής μεταφοράς ασθενών κρατουμένων και δήλωσε πως βρίσκεται σε επαφή για το θέμα με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συμφώνησε για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του σχετικού πλαισίου. Τέλος, δεσμεύτηκε πως σύντομα θα υπάρξει απεμπλοκή ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Αστυνομίας στην οδό Ερμού στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης