Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή στους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός

 

Η Λαμία προηγήθηκε στο Καραϊσκάκη αλλά ο Βαλμπουενά μοίρασε τρία γκολ σε Σισέ - Χασάν και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση.

Το 0-0 του πρώτου ματς άφηνε τα πάντα ανοιχτά και όταν ο Αντέτζο έκανε το 0-1 στο 44', στο Καραϊσκάκη επανήλθαν τα περσινά... φαντάσματα. Μέχρι που μπήκε, ως αλλαγή, ο Βαλμπουενά και τα έδιωξε. Ο Γάλλος ήταν 100% καθοριστικός αφού από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν τα τρία γκολ (δύο ο Σισέ, ένα ο Χασάν) με τα οποία η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν απλοποιηθεί αρκετά για τον Ολυμπιακό από νωρίς, αν ο Χασάν έβρισκε στόχο σε κενή εστία στο 7' μετά το γύρισμα του Τσιμίκα ή αν ο Μασούρας στο 11' σκόραρε στο τετ α τετ μετά την πάσα του Γκιγέρμε.

Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες, όμως, δεν αξιοποιήθηκαν και έτσι η Λαμία παρέμεινε ζωντανή. Και αφού παρέμεινε ζωντανή, είπε να... πεθάνει από το άγχος τους γηπεδούχους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44', όταν από το φάουλ του Τιρόνε ο Αντέτζο έκανε με προβολή το 0-1!

Η αντίδραση του Πέδρο Μαρτίνς ήταν να κάνει δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, βάζοντας τους Ελ Αραμπί και Φορτούνη αντί των Μασούρα και Λοβέρα, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για την ισοφάριση.

Δεν ήρθε στο 54' με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, δεν ήρθε στο 57' με το ψαλιδάκι του Βαλμπουενά, ήρθε στο 60' όμως μετά το κόρνερ του Γάλλου και την κεφαλιά του Χασάν (1-1). Δευτερόλεπτα μετά, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, αφού είδε 2η κίτρινη κάρτα ο Ρόμανιτς.

Όλα ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, επομένως, αφού είχε χρόνο στη διάθεση του και αριθμητικό πλεονέκτημα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Γκολ που ήρθε τελικά στο 72' -και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Χασάν είχε δοκάρι- με την κεφαλιά του Σισέ μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά (2-1).

Ήταν το δεύτερο γκολ που έφτιαξε ο Γάλλος και στο 77' θα τα έκανε τρία, εκτελώντας το φάουλ από το οποίο ο Σισέ, ξανά, με κεφαλιά έγραψε το 3-1 και σφράγισε την πρόκριση των ερυθρόλευκων στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Έστω με λίγο άγχος στο τέλος, αφού στο 90' η Λαμία πήρε πέναλτι σε ανατροπή του Νιάσε από τον Σισέ, με τον Βιγιάλμπα να μειώνει σε 3-2. Ως εκεί όμως...

Ολυμπιακός: Αλέν, Τσιμίκας, Σισέ, Σεμέδο, Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μασούρας (46' Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Λοβέρα (46' Βαλμπουενά), Χασάν (79' Μορ).

Λαμία: Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Νιάσε, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης, Τιρόνε (65' Σκόνδρας), Ρόμανιτς, Καραμάνος (65' Σασί).

Διαβάστε επίσης