Αυξάνονται τα επιδόματα για τους φοιτητές

 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών εξέδωσε συμπληρωματική πρόσκληση με την οποία διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων υποψήφιων φοιτητών που θα λάβουν επίδομα.

Σύμφωνα με τη πρόσκληση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στην κατηγορία της μονογονεϊκής οικογένειας καθώς και στην κατηγορία των τριτέκνων και πολυτέκνων πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στο ΙΚΥ (Τμήμα Υποτροφιών Προπτυχιακών Σπουδών, Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία).

Οι περίπου 3.770 προπτυχιακές υποτροφίες δίνονται σε φοιτητές ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και από κοινοτικά κονδύλια.

Οι φοιτητές που σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας θα λάβουν το βοήθημα των 200 ευρώ ενώ όσοι φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους θα λάβουν 380 ευρώ τον μήνα για εννέα μήνες.

Σημειώνεται πως για να είναι κάποιος φοιτητής δικαιούχος θα πρέπει να μη λαμβάνει το φοιτητικό επίδομα που παρέχεται από το υπουργείο Οικονομικών και δίνεται άπαξ.

Ποιοι υπάγονται στην κατηγορία της μονογονεϊκής οικογένειας

Σύμφωνα με την πρόσκληση, στην κατηγορία της μονογονεϊκής οικογένειας υπάγονται αυτές στις οποίες ένας γονέας ασκεί ή ασκούσε την επιμέλεια έως την ενηλικίωση του τέκνου για τους λόγους:

α) δυνάμει δικαστικής απόφασης ή

β) παιδιά εκτός γάμου (αναγνωρισμένα ή μη) ή

γ) υιοθεσία από έναν γονέα ή

δ) ο ένας γονέας έχει αποβιώσει.

Τα νέα κριτήρια για τις μοριοδοτήσεις

Τα νέα κριτήρια, όσον αφορά τις μοριοδοτήσεις ορίζουν:

– Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τέσσερα τέκνα και άνω (εξαρτώμενα ή μη), λαμβάνει
8 μόρια
– Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τρία τέκνα (εξαρτώμενα ή μη), λαμβάνει 4 μόρια

– Αρχηγός (γονέας) μονογονεϊκής οικογένειας λαμβάνει 10 μόρια.

– Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τέσσερα τέκνα και άνω λαμβάνει 8 μόρια.

– Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τρία τέκνα λαμβάνει 4 μόρια.

– Εξαρτώμενο μέλος μονογονεϊκής οικογένειας λαμβάνει 4 μόρια.

Όσοι από τους υποψηφίους έχουν απορριφθεί (περιλαμβάνονται δηλαδή στους πίνακες των μη επιλέξιμων υποψηφίων του Φεβρουαρίου 2019), μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα ενώ δεν έχουν δικαίωμα όσοι έχουν υποβάλει ένσταση για τους παραπάνω πίνακες.

Διαβάστε επίσης