Όταν οι πολιτικοί κόβουν πίτες, και η δικαιοσύνη “παγιδεύεται” στο άδικο

Του Αλέξη Σκαρμέα, Δικηγόρος- πρώην Αντιδήμαρχος

 

Δυστυχώς είμαστε μια χώρα που η πολιτική της, αντί να λύνει προβλήματα απλά τα διαπιστώνει και τα παρακολουθεί. Και εξηγούμαι:

1)Όλοι οι δήμοι της χώρας έχουν εξαιρετικά μειωμένο μόνιμο προσωπικό, εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων. Τι θα έκανε λοιπόν μια λογική χώρα; Θα κάλυπτε το προσωπικό που λείπει, με νέο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και γρήγορα στις ανάγκες του δημότη. Τι κάνει η χώρα μας; Καλύπτει το προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις. Λες και οι ανάγκες τελειώνουν στους 8 μήνες. Στη συνέχεια  διώχνει αυτούς και παίρνει άλλους «οκταμηνίτες»,  οι οποίοι μέχρι να μάθουν τα απαραίτητα, περνούν οι 4 πρώτοι μήνες.

 Έτσι ξορκίζουμε την εποχή των άκρατων μόνιμων προσλήψεων με την εποχή των υπαλλήλων με ημερομηνία λήξης. Το λογικό να προσληφθούν τόσοι μόνιμοι όσοι χρειάζονται, δεν το σκέφτεται κανείς. Και έτσι εν έτει 2020,  παρακολουθούμε το απαράδεκτο, μια ολόκληρη γενιά ανέργων να σέρνεται από διαγωνισμό σε διαγωνισμό για μια θέση 8 μηνών και πάλι από την αρχή, χωρίς να προλάβει κανένας τους  να αποκτήσει εμπειρία και γνώση, και χωρίς να προλάβει κανένας τους να προσφέρει ουσιαστικά.  

2) Όλοι οι δήμοι της χώρας που βλέπουν θάλασσα κοντεύουν να βουλιάξουν. Η Πάτρα από την μια μεριά μέχρι την άλλη, έχει διαβρωθεί. Η θάλασσα το χειμώνα μπαίνει μέσα στα σπίτια. Οι δρόμοι γεμάτοι τρύπες, κινδυνεύεις να βουλιάξεις με το αυτοκίνητο. Οδηγείς και προσεύχεσαι μήπως εξαφανιστείς.  Και η πολιτεία τι κάνει; Τίποτα. Απλά έχει την κτηματική υπηρεσία να παρακολουθεί μήπως και κλείσει κανείς καμιά τρύπα. Γιατί η παραλιακή δεν του ανήκει. Και άρα οφείλει ο δημότης να πέσει στην τρύπα. Και όποιος τυχόν βάλει 2 δέντρα, 2 παγκάκια ή κλείσει καμιά τρύπα, είναι παράνομος και πάει κατηγορούμενος.

Και οι πολιτικοί τι κάνουν; Απλά οι πολιτικοί κόβουν πίτες και φωτογραφίζονται ασταμάτητα με τα κινητά τους.

Ενώ η δικαιοσύνη  οδηγείται σε άδικες αποφάσεις, αφού  επικαλείται , ότι δυστυχώς αυτοί  οι νόμοι υπάρχουν.

Και έτσι βαδίζουμε κόβοντας πίτες και αποφασίζοντας το άδικο εν έτει 2020.

Μήπως όταν τελειώσουν οι πίτες, να κλείσουμε τα κινητά μας, και να αλλάξουμε την χώρα εδώ και τώρα;    

                                                               

                                                                                                            

Διαβάστε επίσης