ΔΕΗ: Τέλος τα γκισέ και οι ουρές στα καταστήματα

Τι σχεδιάζει η διοίκηση

Τέλος στα γκισέ των καταστημάτων της ΔΕΗ βάζει η διοίκηση της επιχείρησης προκειμένου να περιοριστούν οι μεγάλες ουρές των καταναλωτών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Έθνος της Κυριακής” σε φάση μελέτης και πιλοτικών παρεμβάσεων βρίσκονται η διοίκηση και η αρμόδια Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ , για να περιοριστούν οι ουρές και να αλλάξουν όψη τα καταστήματά της.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από τους λόγους που εντοπίστηκε ως «υπαίτιος» για τον σχηματισμό των μεγάλων ουρών είναι η γραφειοκρατία στην εξυπηρέτηση καταναλωτών που προσέρχονται στα καταστήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά χωρίς να έχουν μαζί τους τα έντυπα. Οι πελάτες αυτοί πρώτα πρέπει να αναμένουν με σειρά προτεραιότητας (χαρτάκια) στα γραφεία έκδοσης των εντύπων και έπειτα να αναμένουν, με άλλον αριθμό προτεραιότητας, στα ταμεία.

Η Διεύθυνση Εμπορίας έδωσε πρόσφατα με τη χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής τη δυνατότητα έκδοσης των εντύπων και στα ταμεία των καταστημάτων. Η παρέμβαση έγινε πιλοτικά σε ένα σημείο πώλησης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ουρές περιορίστηκαν κατά 30%. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα καταστήματα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και για άλλα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της δημόσιας εταιρείας στα γκισέ.

Εξάλλου, η ΔΕΗ προσανατολίζεται αφενός μεν στην ευρεία ψηφιοποίηση του δικτύου της, αφετέρου δε στην αλλαγή και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της. Σήμερα αυτά είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η διοίκηση θέλει να προσαρμόσει το ωράριο σε εκείνο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, ώστε να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στους καταναλωτές αλλά και να είναι πιο κοντά στην αγορά, όταν αργότερα θα λανσάρει κι άλλα προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες της.

Το νέο μοντέλο των εκπτώσεων

Ταυτόχρονα η διοίκηση της επιχείρησης σχεδιάζει μια νέα εμπορική πολιτική, η οποία θα ξετυλιχτεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα βασίζεται στο λανσάρισμα νέων προϊόντων με εκπτωτικά πακέτα, κατά το πρότυπο των εμπορικών πακέτων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.Η εποχή των οριζόντιων τιμολογίων και των οριζόντων εκπτώσεων έχει παρέλθει , δηλώνουν στελέχη της επιχείρησης και υπενθυμίζουν ότι ήδη η ΔΕΗ πουλάει και φυσικό αέριο, ενώ οι στοχευμένες υπηρεσίες απέναντι σε ειδικές ομάδες καταναλωτών αποτελούν ένα όπλο που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν. Έρευνες γνώμης και άλλες μετρήσεις διεξάγονται αυτή την περίοδο στα γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη, προκειμένου να εντοπιστούν με σαφήνεια τα αρνητικά σημεία στα καταστήματα της εταιρείας και οι αιτίες ταλαιπωρίας των πελατών της.

Σε όλες τις έρευνες, η γραφειοκρατία και η πολύωρη αναμονή στα καταστήματα θεωρούνται βασικοί παράγοντες δυσαρέσκειας των καταναλωτών έναντι της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει ισχυρό brand και εμφανίζεται να χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών. Υπό αυτή την έννοια, η διοίκηση αναζητεί παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Διαβάστε επίσης