ΕΑΠ: Κοπή πίτας και βραβεύσεις - ΦΩΤΟ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΠ, το πρωί της Κυριακής στο κατάμεστο γήπεδο της ομάδας. «Πρωταγωνιστές» της εκδήλωσης οι αθλητές των τμημάτων πυγμαχίας, σκάκι και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ, οι οποίοι τιμήθηκαν για τις σημαντικές διακρίσεις τους σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση αγιασμού από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου, π. Χαράλαμπο, ο οποίος ευλόγησε και τη βασιλόπιτα. Στη συνέχεια εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑΠ, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Θεόδωρος Κονδύλης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Αφού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για την παρουσία τους ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας, της Περιφέρειας και του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλει το ιστορικό σωματείο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ακολούθως το Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο, Ανδρέα Πατούχα, Σπύρος Παγούρας, Αλέξης Κονδύλης, Θεόδωρος Κονδύλης, Γιώργος Παπανικολάου, Νέστορας Σαράντης, Γιώργος Σπυρόπουλος και Γιάννης Σταθόπουλος έκοψαν τη βασιλόπιτα και ευχήθηκαν μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους με ακόμη περισσότερες επιτυχίες για τα αγωνιστικά τμήματα της ΕΑΠ.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ο κύκλος των βραβεύσεων άνοιξε με τους αθλητές του τμήματος πυγμαχίας, το οποίο έχει εισέλθει δυναμικά στη νέα εποχή. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν: Πλάτωνας Καλλιμάνης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Μωυσίδη και Φίλιππος Μπάσης από τους Παίδες, Παμπαίδες και Κορασίδων, καθώς και ο Αντώνης Αγγελόπουλος από τους άνδρες. Να σημειωθεί πως οι αθλητές του τμήματος κατέκτησαν συνολικά 22 μετάλλια σε διοργανώσεις, τουρνουά και Κύπελλα.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι αθλητές του τμήματος σκάκι με επικεφαλής προπονητές, τον Κώστα και τον Χάρη Σιέμπο. Ένα τμήμα που έχει βάλει την ΕΑΠ στην ευρωπαϊκή και πανελλήνια σκακιέρα. Ειδικότερα, απονεμήθηκαν διακρίσεις τους εξής αθλητές:

Χριστοδούλου Γεωργία 1η Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα  (2η στην γενική κατάταξη), Κούτρας Κωνσταντίνος 2ος κάτω των 12 Πανελλήνιο Rapid και Γιώργος Παπαχριστόπουλος 1ος στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα. Ακόμη, ως Πρωταθλητές  του Ομαδικού Πανελλήνιου Παίδων Κορασίδων:

2017:  Τρίγκας Αθανάσιος

             Σκανδάμης Νικόλαος

             Χριστοδούλου Πανορμίτης

             Κούτρας Κωνσταντίνος

             Μαστρογιαννόπουλος Χρήστος

             Γκολφινόπουλου Μαρίνα

             Τζωρτζίδη Άννα-Μαρία

             Χριστοδούλου Γεωργία

2018:  Τρίγκας Αθανάσιος

             Σκανδάμης Νικόλαος

             Χριστοδούλου Πανορμίτης

             Κούτρας Κωνσταντίνος

             Παπαδόπουλος Φίλιππος

             Μαστρογιαννόπουλος Χρήστος

             Γκολφινόπουλου Μαρίνα

             Τζωρτζίδη Άννα-Μαρία

             Χριστοδούλου Γεωργία

2019:   Γκολφινόπουλου Μαρίνα

              Σκανδάμης Νικόλαος

              Χριστοδούλου Πανορμίτης

              Κούτρας Κωνσταντίνος

              Παπαδόπουλος Φίλιππος

              Τζακώστα Κωνσταντίνα

              Χριστοδούλου Γεωργία

              Αλυσανδράτος Αριστοτέλης

              Σάσσο Λεονάρντο.

Ακολούθησε η βράβευση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΕΑΠ με επικεφαλής προπονήτρια την Έλενα Καγιαλή (έφορος Ιωάννης Καλούδης) για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πελοποννήσου το 2019. Βραβεύτηκαν οι αθλήτριες: Βάσω Πελεκούδα (αρχηγός), Κρίστη Υφαντή, Κόνι Ζήκου, Γιώτα Παπαλάμπρου, Αναστασία Παπαγιάννη Θάλεια Δουραμάνη, Ηλιάνα Τσουλέα, Εμμανουέλλα Χαιρετάκη, Ελένη Δέμη, Θεοδώρα Γαλάνη, Μαρία Μουζακιάρη, Σωτηρία Σούλη, Κέλλυ Πέππα, Γεωργία Μηλιάκου και Ιωάννα Αραβαντινού.

Οι βραβεύσεις έκλεισαν με μία συγκινητική στιγμή, καθώς ο πρόεδρος, Ανδρέας Πατούχας τίμησε την «ψυχή» του γηπέδου της ΕΑΠ, τον επιστάτη, Πέτρο Γκέικα.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσωνας Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Πάνος Σακελλαρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Κ. Καρπέτας και Δ. Κατσικόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ν. Τζανάκος και Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος μάλιστα είναι και εκ των υποστηρικτών της ΕΑΠ, ενώ επιστολή απέστειλε και η βουλευτής Αχαΐας, Χρ. Αλεξοπούλου, ο πρόεδρος του ΝΟΠ, Π. Καθρέπτας, ο γραμματέας της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑΗ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, κ.α.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της ΕΑΠ είναι ο αποκριάτικος χορός της που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου με θέμα «Άσπρο Μαύρο» στις 9 το βράδυ στην «Κληματαριά». Προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΠ.

Φωτογραφίες: Βλάση Πετράκου 

Διαβάστε επίσης