Π. Σκουρλέτης: Καμία συναίνεση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική

 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να ασκήσει μια δυναμική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, όπως αυτή προσδιορίζεται μέσα από το αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Αν και ανέφερε ότι η συναίνεση μπορεί να οικοδομηθεί «εάν συντρέχουν λόγοι», ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν θα μπορούσε να διανοηθεί μια συναινετική στάση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι υπάρχουν πεδία συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο κατώτατος μισθός.

Ακόμη, σημείωσε ότι «επιβάλλεται να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι, όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα», κάνοντας έτσι αναφορά στη στάση της Τουρκίας. Ωστόσο, τόνισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση όταν με τους χειρισμούς της δεν βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής».

Τέλος, ερωτώμενος για τη φθορά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι «είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα». Ανέφερε, επίσης, ότι «κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δε μιλά για αλλαγή του ονόματος», αλλά για προσθήκη στον τίτλο. «Τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθούν στο πεδίο του τίτλου και στο όνομα. Θα κριθούν από την ικανότητά του να εκφράζει τις ανάγκες ευρύτερων κοινωνικών ομάδων», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης