Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

 

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε την Τετάρτη με 2-0 του Παναθηναϊκού, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη στην Τούμπα, αποκτώντας έτσι με αυτό το καθαρό σκορ σαφές προβάδισμα, εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

O ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια, το οποίο καταλογίστηκε για μαρκάρισμα του Ινσούα στον Πέλκα.

O Ελβετός διαιτητής, Σάντρο Σερέρ σε συνομιλία του με τον VAR του μεταφέρθηκε ότι υπάρχει παράβαση και διατήρησε την αρχική του απόφαση (χωρίς να δει ο ίδιος τη φάση στο μόνιτορ), δίνοντας στους γηπεδούχους ένα αμφισβητούμενο πέναλτι (στο ριπλέι ο Ινσούα φαίνεται καθαρά ότι βρίσκει πρώτα την μπάλα, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν ο ρέφερι έδειξε την εσχάτη των ποινών για την επαφή που φαίνεται να έχει με το χερι ο Ισπανός με τον παίκτη των γηπεδούχων).

Στο 72ο λεπτό ο Βαρέλα με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, βρίσκοντας ωστόσο έναν εξαιρετικό Διούδη απέναντί τους. 

Οι Θεσσαλονικείς φωνάζουν για το γεγονός ότι ο Πούγγουρας δεν παρατηρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φράγμα που έκανε στο 41' στον Λημνιό, ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση. Από τη μεριά τους οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για το σκληρό μαρκάρισμα του Πέλκα στον Πούγγουρα στο 3ο λεπτό που δεν παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

 

Λίγες ημέρες μετά τον μεταξύ τους αγώνα στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες κλήθηκαν εκ νέου αντιμέτωπες για το Κύπελλο, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα που γνώρισε στο ΟΑΚΑ και τον έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Φερέιρα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε τα «ηνία» του αγώνα, ωστόσο η πρώτη καλή και σημαντική ευκαιρία ανήκε στο συγκρότημα του Δώνη.

Στο 15' ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο στο γκολ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Κουρμπέλη, το οποίο εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης, διώχνοντας σε κόρνερ την μπάλα. Στο 30' πάλι ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δοκίμασε εκ νέου το πόδι του, ωστόσο το σουτ του δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ..

Τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας από πάσα του Μπίσεσβαρ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ινσούα και το πέναλτι που καταλόγισε ο Ελβετός διαιτητής, μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα.

Στη συγκεκριμένη φάση ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, καθώς στο ριπλέι φάνηκε πως ο Αργεντινός μπακ των «πράσινων» βρήκε πρώτα τη μπάλα και μετά είχε επαφή με τον Πέλκα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τελικό σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 44' που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με κυριαρχικές διαθέσεις και στο 49' είχε καλή ευκαιρία να κάνει το 2-0 με ωραίο γωνιακό σουτ που έδιωξε ο Διούδης.

Επτά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε ωστόσο το σουτ του Νάγκι έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή με την είσοδο του Λάμπρου στο 62' και ο Κατερινιώτης επιθετικός στο επόμενο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μπερδεύτηκε και έχασε τον έλεγχο της μπάλας σε πολύ καλή θέση.

Ο ίδιος παίκτης έχασε στο 71' ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία πλασάροντας τον Διούδη που έδιωξε σωτήρια με το πόδι σε κόρνερ.

Εντούτοις στο 72' ο Βαρέλα βρήκε λύση και με καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Βιεϊρίνια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού γράφοντας το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πολιορκεί την εστία του Διούδη και στο 80' πάλι ο Λάμπρου δεν κατάφερε να στείλει ούτε αυτή τη φορά την μπάλα στα δίχτυα του «τριφυλλιού».

Στο 86’ Λάμπρου και Διούδης είχαν μία ακόμη μονομαχία, με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να είναι και πάλι ο νικητής, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

Κίτρινες: Πέλκας, Μίσιτς, Βαρέλα, Πούγγουρας, Ινσούα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φρέϊρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62' Λάμπρου), Σβιντέρσκι (81' Ακπομ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77' Δώνης), Μπουζούκης (81' Περέα), Χατζηγιοβάνης (54' Νάγκι), Ζαχίντ, Μακέντα.

Διαβάστε επίσης