Δολοφονία Μέντζου: Μαρτυρία - σοκ από ειδικό εμπειρογνώμονα

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέντε μάρτυρες κατέθεσαν στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του δασκάλου Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος τον Απρίλιο του 2011 μέσα στο αυτοκίνητό του, στο Αγρίνιο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου κάθεται η σύζυγος του 46χρονου εκπαιδευτικού για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με έναν υπάλληλο ζαχαροπλαστείου, όπου εργαζόταν ο δάσκαλος όταν τελείωνε τη δουλειά του στο σχολείο, ακολούθησαν ο αδελφός της κατηγορουμένης, ο σύζυγος της ερωμένης του 46χρονου θύματος και δύο μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso".

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr ο ένας ήταν εργαζόμενος του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο δάσκαλος και ο δεύτερος ήταν ο εμπειρογνώμων και ειδικός σύμβουλος Εγκληματολογικών Ερευνών Γιώργος Ραυτογιάννης.

Ο τελευταίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, βάσει των στοιχείων που βρέθηκαν και εξέτασε ο ίδιος από το φωτογραφικό υλικό της Πυροσβεστικής. Όπως είπε ο κ. Ραυτογιάννης διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό του καμένου οχήματος υπήρχε κομμάτι σύρματος σε σχήμα χειροπέδων και έπειτα από μελέτη, αλλά και από την εκταφή φάνηκε ότι ο Μέντζος ήταν δεμένος. Επίσης, βρέθηκε ένα κομμάτι καλωδίου που δεν ανήκε στο ηλεκτρολογικό σύστημα του οχήματος, κάτι που για τους ειδικούς σήμαινε ότι χρησιμοποιήθηκε για να δεθεί ο δάσκαλος στο κάθισμα. Παράλληλα βάσει ευρημάτων ιστού επιβεβαιώθηκε ότι ο δάσκαλος κάηκε ζωντανός.

Διαβάστε επίσης