Πώς συνδέεται η ένσταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη διαδικασία για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

 

Η εκλογή της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να καθησύχασε πολλούς εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου ωστόσο επέτεινε την αγωνία ενός πρώην υπουργού που ανήκει στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα αναρωτηθεί κανείς, τι σχέση μπορεί να έχει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με την ανάδειξη της ανώτατης δικαστικής λειτουργού ως αρχηγού του κράτους. Η απάντηση είναι πως έχει και δη άμεση. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέβηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθήνας. Ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί επειδή κατέλαβε την έδρα για μόλις 5 ψήφους διαφορά ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και νυν του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής έλαβε 13.684 σταυρούς και ο κ. Παπαχριστόπουλος 13.689. Ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός ζήτησε ευθύς αμέσως καταμέτρηση δηλώνοντας ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι αυτός θα έπρεπε να λάβει την έδρα.

Έτσι, υπέβαλλε ένσταση στο Εκλογοδικείο όπως είχε το δικαίωμα να πράξει. Ενώ περίμενε όμως εντός του Ιανουαρίου να εκδοθεί η σχετική απόφαση τώρα εξαιτίας της εκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας επηρεάζεται η σύνθεση του Εκλογοδικείου μιας και η θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που κατείχε μέχρι πρότινος η δικαστικός είναι πρακτικά κενή. Όπερ σημαίνει ότι μέχρι να αναδειχθεί νέος επικεφαλής στο Σ.τ.Ε. θα παραμένει η εκκρεμότητα και μαζί με αυτή και η αγωνία του κ. Κουρουμπλή για το εάν τελικά θα εισέλθει στο Κοινοβούλιο ή θα παραμείνει οριστικά εκτός αυτού μέχρι τις επόμενες εκλογές που αναμένεται ούτως ή άλλως να ξαναθέσει υποψηφιότητα.

Διαβάστε επίσης