Το Νοσοκομείο της Νίκαιας έκανε γνωστό πως τα έξι άτομα που μεταφέρθηκαν με ψώρα για νοσηλεία είναι ανήλικοι και βρίσκονται σε απομονωμένο χώρο από τους υπόλοιπους ασθενείς, υπό την προστασία της αστυνομίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου: «κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, προβήκαμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.
Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων».
Σημειώνεται ότι σε επιστημονικό επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, των Δερματολόγων του Νοσοκομείου, αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού.
Προστίθεται ότι «οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου. Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του».
Τι είναι η ψώρα
Η ψώρα είναι μεταδοτική παρασιτική νόσος του δέρματος από το άκαρι της ψώρας.
Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η έντονη φαγούρα και το κόκκινο βλατιδώδες εξάνθημα όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια. Περιστασιακά μπορεί να είναι ορατές μικρές σήραγγες στο δέρμα.
Στην πρώτη μόλυνση το άτομο συνήθως θα αναπτύξει συμπτώματα ανάμεσα στις δύο και έξι εβδομάδες και στη δεύτερη μόλυνση σε 1-4 ημέρες.
Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του σώματος ή μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως οι καρποί, ανάμεσα στα δάκτυλα ή στη γραμμή της μέσης. Το κεφάλι μπορεί να προσβληθεί, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο στα παιδιά.
Η φαγούρα είναι εντονότερη το βράδυ και το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει επιπλέον βακτηριακή λοίμωξη.
Πηγή: newsbeast.gr