Μάχες σε Νέα Σμύρνη και Αγρίνιο με φόντο την παραμονή

 

Στη Νέα Σμύρνη, ο ουραγός Πανιώνιος φιλοξενεί τον ΟΦΗ και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής ή να ξεπεράσει τον Παναιτωλικό σε περίπτωση που τα «καναρίνια» αποτύχουν κόντρα στην Λαμία.

Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο σε ένα ματς που αγωνίστηκε 120 λεπτά κόντρα στον Παναιτωλικό, ένας αποκλεισμός που έφερε επιπλέον γκρίνια αλλά και κούραση. Ο Νικόδημος Παπαβασιλείου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει σημαντικές επιστροφές όπως είναι του Μασούρα, του Αραμπούλι, του Εμμανουηλίδη, αλλά και του αρχηγού Κόρμπου οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί ή είχαν αγωνιστεί ελάχιστα (Μασούρας) την προηγούμενη αγωνιστική. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του γνώρισε άλλη μια εκτός έδρας ήττα, αυτή την φορά από τον Αστέρα Τρίπολης και είναι η δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα και στην μάχη που δίνουν για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Στα αγωνιστικά ο Γιώργος Σίμος με εξαίρεση τους Ναμπί και Σακόρ, έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο προτελευταίος Παναιτωλικός με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά και την πρόκριση στο Κύπελλο επί του Πανιωνίου αλλά και με αρκετές επιστροφές θα υποδεχτεί την Λαμία με στόχο να πάρει τη νίκη και να ξεφύγει και άλλο από την τελευταία θέση. Ο Μάκης Χάβος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας τον Ντάουντα, όπως και τους Ταχάρ και Μαρσιάλ που αποθεραπεύτηκαν. Στην αντίπερα όχθη, ο Ακης Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει τον Μπιανκόνι ο οποίος κουβαλάει ποινή μίας αγωνιστικής από τον Πλατανιά, ενώ εκτός είναι και οι Τιρόνε και Μπάχαναν, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ σε σχέση με το ματς Κυπέλλου επιστρέφουν οι Μπεχαράνο και Πλιάτσικας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 18/01

Πανιώνιος - ΟΦΗ (19:30, NS1)

Παναιτωλικός - Λαμία (20:00, ΕΡΤsports)

Διαβάστε επίσης