Πάτρα: Θέλησε να βάλει τέλος στην ζωή της γιατί έφθασε σε οικονομική εξαθλίωση - Δεν της έχει δοθεί η αναπηρική σύνταξη επί 5 μήνες!

 

Το οικονομικό αδιέξοδο την έφθασε στο σημείο να επιχειρήσει να βάλει τέλος στην ζωή της!

Γυναίκα από την Πάτρα που ως μοναδικό έσοδο έχει την αναπηρική της σύνταξη, έχει φθάσει στο στάδιο της εξαθλίωσης, καθώς η γραφειοκρατία(;) έχει καθυστερήσει επί 5 μήνες την καταβολή της!

Το τηλέφωνο κομμένο. Το ρεύμα θα κοπεί από μέρα σε μέρα. Χρωστά χρήματα στο φαρμακείο της γειτονιάς, από όπου λαμβάνει τα απαιτούμενα φάρμακα για την ασθένειά της. Φίλοι και γνωστοί φροντίζουν καθημερινά για να της προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό.

Περίμενε πως κάποια στιγμή η σύνταξη θα της δοθεί, δεδομένου ότι τον Μάιο του 2019 είχε περάσει από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και της εγκρίθηκε η συνέχιση της σύνταξης. Όμως από τον περασμένο Σεπτέμβριο χρήματα δεν μπήκαν πάλι στον λογαριασμό της.

Η απόγνωση την έκανε να αρπάξει ένα μαχαίρι και να προσπαθήσει, προ ημερών, να δώσει τέλος στην ζωή της. Ευτυχώς άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά της και αντιλήφθηκαν την κίνησή της την σταμάτησαν την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο η κατάσταση -όπως πληροφόρησαν το tempo24 αναγνώστες- παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη για την πατρινή που περιμένει την σύνταξη, που δικαιούται για να ζήσει.

 Άραγε θα υπάρξει ευαισθητοποίηση από τους αρμοδίους για την περίπτωσή της, ή θα χύνουμε κατόπιν εορτής κροκοδείλια δάκρυα;

Διαβάστε επίσης