Πακιστάν: Μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων - Στους 77 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις

 

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα ελικόπτερα του στρατού πραγματοποιούν αποστολές διάσωσης στην περιοχή του πακιστανικού Κασμίρ που επλήγη από κατολισθήσεις, την ώρα που ο απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 77.

Το τελευταίο θύμα των κατολισθήσεων στο Νέελουμ Βάλεϊ, στην περιοχή των Ιμαλαΐων, ήταν η 6χρονη Σάφια που άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Η άτυχη 6χρονη ανασύρθηκε ζωντανή την Τρίτη αφού είχε παραμείνει θαμμένη κάτω από όγκους χιονιού για τουλάχιστον 20 ώρες, έγινε γνωστό από έναν γιατρό.

«Είχε υποστεί κατάγματα στο κρανίο της... και το αριστερό πόδι της και παρά τις προσπάθειές μας πέθανε από εγκεφαλικές κακώσεις», είπε ο γιατρός Άντναν Μεχράτζ.

Η οικογένεια της Σάφια καταχάρηκε όταν το κοριτσάκι βρέθηκε ζωντανό, δήλωσε ο θείος της Νάσερ Άχμεντ, τώρα όμως οι συγγενείς της βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Η Σάφια είναι το 19ο μέλος της οικογένειας που χάθηκε στις κατολισθήσεις στο Νέελουμ Βάλεϊ. «Δεν είμαι καλά… Χάσαμε σχεδόν τους πάντες στην οικογένεια από μικρά παιδιά έως τα πιο ηλικιωμένα μέλη», σημείωσε ο Άχμεντ.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφεραν το χάος στη ζωή των ανθρώπων που ζούσαν ψηλά στα βουνά», εξήγησε ο αξιωματούχος της διοίκησης του Κασμίρ Μάτα Νιάζ Ράνα. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ανακουφίσουμε τον πόνο τους», είπε, την ώρα που δύο ελικόπτερα μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα στο Μουζαφραραμπάντ, την πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ.

Συνολικά, 109 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρο το Πακιστάν από τις χιονοπτώσεις και τις κατολισθήσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Διαβάστε επίσης