Πάτρα: Ένας χρόνος από τη μοιραία πτήση του Παναγιώτη Κεφάλα – Σήμερα το μνημόσυνο

 

Ένας χρόνος πέρασε από τη μοιραία πτήση με μονοκινητήριο, του 47χρονου Πατρινού Παναγιώτη Κεφάλα  ανοιχτά του Μεσολογγίου.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο Ά΄Νεκροταφείο Πατρών τελείται το ετήσιο μνημόσυνο. Ο Παναγιώτης Κεφάλας ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και μηχανολόγος αεροναυπηγός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ήταν 16 Ιανουαρίου όταν μοκινητήριο πέφτει στη θαλάσσια περιοχή "Καβουρότρυπα" στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπακτίας. Ξεκινούν έρευνες και η αγωνία κορυφώνεται. Στη συνέχεια γίνεται γνωστό ότι ο πιλότος ήταν ο Παναγιώτης Κεφάλας, ήταν κάτοικος Πατρών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο άτυχος ιπτάμενος, ήταν μέλος εθελοντικής αερολέσχης στην οποία συμμετέχουν πιλότοι οι οποίοι κάνουν από αέρος περιπολίες για την προστασία των δασών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μάλιστα για τη δράση του αυτή είχε βραβευτεί επανειλημμένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στις 19  Ιανουαρίου εντοπίζεται ο πιλότος και την επόμενη ημέρα ανασύρεται και το μονοκινητήριο.

 

Διαβάστε επίσης