Αυτοκτόνησε στα 45 του ο παραγωγός της σειράς «Ugly Betty», Σίλβιο Όρτα

 

Σοκ έχει προκαλέσει στους διεθνείς τηλεοπτικούς κύκλους η τραγική είδηση της αυτοκτονίας του δημιουργού της δημοφιλέστατης σειράς «Ugly Betty», Σίλβιο Χόρτα, σε ηλικία μόλις 45 ετών. Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε τον θάνατό του ενώ ενημέρωσε πως βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μαϊάμι.

Συγκλονισμένη δήλωσε η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς Αμέρικα Φερέρα η οποία ανέβασε στο Ιnstagram μία παλαιότερη φωτογραφία με τους δυο τους μαζί γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το ταλέντο και η δημιουργικότητά του έφερε, σε μένα και σε πολλούς άλλους, μεγάλη χαρά και φως».

Γεννημένος στο Μαϊάμι ο Κουβανο - Αμερικανός Silvio Horta σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ενώ το 1998 έγραψε το σενάριο της ταινίας τρόμου «Urban Legend».

Ωστόσο, το «Ugly Betty» αποδείχτηκε η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του μιας και το 2007 τού χάρισε μία Χρυσή Σφαίρα.

Η σειρά, με πρωταγωνιστές τους Αμέρικα Φερρέρα, ο Έρικ Μάμπιους, η Ρεμπέκκα Ρόμιν και η Βανέσα Γουίλιαμς, προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στις 28 Σεπτεμβρίου 2006 στον τηλεοπτικό σταθμό ABC ενώ ολοκληρώθηκε το 2010 με απόφαση του δημοφιλούς τηλεοπτικού σταθμούς τον οποίο ο Χόρτα κατηγόρησε,δημοσίως, για τις χαμηλές τηλεθεάσεις της τελευταίας σεζόν.

Το «Ugly Betty» αποτέλεσε μία από τις δεκάδες - την πιο δημοφιλή όμως-, τηλεοπτικές διασκευές που βασίστηκαν στην Κολομβιανή τηλενουβέλα «Είμαι η Μπέτυ η ΄Άσχημη», σε σενάριο του Φερνάντο Γκαϊτάν και παραγωγή της Σάλμα Χάγιεκ. Ανάμεσά τους ήταν και η «Μαρία η Άσχημη» που προβλήθηκε στο παρελθόν στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ