"Ηφαιστίων": Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Την Τετάρτη οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ο “Ηφαιστίων" όμως παρατείνει τις…διακοπές των παιδιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν, αύριο (Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020) κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας

Κρήτη

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο.

Δήμος Μυλοποτάμου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων».

Δήμος Ανωγείων

Κλειστός θα είναι αύριο, και ο παιδικός σταθμός του Δήμου ενώ ανάλογα με την πορεία των φαινομένων θα ληφθεί ανάλογη απόφαση τις επόμενες ώρες και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμος Αμαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου, με απόφαση του δημάρχου.

Δήμος Ηρακλείου

Δεν θα λειτουργήσει κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Ηρακλείου, λόγω προβλήματος στον καυστήρα θέρμανσης.

Λέσβος

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Χίος

Παρατείνονται, τουλάχιστον για μια ημέρα, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές μαθητών στα σχολεία της Βολισσού, των Οινουσσών, των Καρυών και εν μέρει των Ψαρών, αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αρκετοί είναι οι αποκλεισμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, άλλοι εντός και άλλοι εκτός Χίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alithia.gr, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου έγινε γνωστό ότι τα σχολεία των Οινουσσών και της Βολισσού δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στα Ψαρά θα γίνει μάθημα από όσους μόνιμους εκπαιδευτικούς υπάρχουν. Κενά θα υπάρξουν και σε άλλα σχολεία από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καταφέρει να έρθουν ακόμα στο νησί. Στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, σύμφωνα με το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι σε εξέλιξη η καταγραφή της κατάστασης. Βέβαιο θεωρείται ότι στις Οινούσσες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, εξετάζεται το ίδιο να συμβεί στη Βολισσό, ενώ στα Ψαρά υπάρχει μόνο μια μόνιμη εκπαιδευτικός. Από το Δήμο Χίου έγινε επίσης γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσει το σχολείο των Καρυών.

Σίφνος

Ο Δήμος Σίφνου αποφάσισε να μην γίνουν μαθήματα στα παρακάτω σχολεία:

Παιδικός Σταθμός Σίφνου,
Νηπιαγωγείο Απολλωνίας,
Νηπιαγωγείο Αρτεμώνα,
Δημοτικό Σχολείο Σίφνου,
Γυμνάσιο Σίφνου με τάξεις Λυκείου,
ΕΠΑ.Λ. Σίφνου.

Κύθνος

Με απόφαση του Δημάρχου Κύθνου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Κύθνου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.

Σκύρος"Για λόγους καθαρά προληπτικούς, λόγω των πιθανών συνεπειών από τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί μας, αναβάλλουμε για αύριο Τετάρτη 8/1/2020 το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια πρόληψης ατυχημάτων σε μαθητές των σχολείων μας" αναφέρει ο Δήμαρχος Σκύρου σε ανακοίνωσή του.

Σαντορίνη

Ο Δήμαρχος Θήρας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.Νάξος

Μια ημέρα παράταση παίρνουν οι διακοπές των Χριστουγέννων για τους μαθητές της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη των κακών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η ανακοίνωση αφορά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΜήλοςΜε απόφαση του Δημάρχου Μήλου, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην περιφέρεια του Δήμου Μήλου την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω των έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.ΘήβαΛόγω της χιονόστρωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης :

Α) των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά

Β) των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, το ΚΤΕΛ Θήβας έχει τροποποιήσει τα μαθητικά δρομολόγια τόσο από τα χωριά προς τη Θήβα όσο και από τα συνοικίες της πόλης προς τα σχολεία προς διευκόλυνση των μαθητών. Όλα τα μαθητικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν ώρα 08:30

Βίλια-Ερυθρές

Με απόφαση του Δημάρχου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα αύριο Τετάρτη 8, και την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Γρεβενά

Στον Δήμο Γρεβενών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ/naxostimes.gr/alithia.gr/koinignomi.gr/mileikanea.gr/cyclades24.gr/cretapost.gr

Διαβάστε επίσης