Κατερίνα Σολωμού: Το 2020, ας βρούμε έναν κοινό στόχο για τον τόπο μας

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η νέα χρονιά που έρχεται είναι μια χρονιά προκλήσεων για την Αχαΐα.

Προκλήσεων που έχουν να κάνουν με την διαχείριση, τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών έργων, αλλά και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών  από τις οποίες θα εξαρτηθεί η ανάπτυξή της, η πορεία της προς το μέλλον.

 Η ενίσχυση των υποδομών, η  τόνωση της επιχειρηματικότητας, η αποκλιμάκωση της ανεργίας, η κοινωνική συνοχή και η ευημερία, είναι ο στόχος για τον οποίο πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα για τους ανθρώπους της περιοχής, για μας τους ίδιους.

Για να καταστεί αυτό δυνατόν χρειάζεται αφύπνιση, επαγρύπνηση, δυναμική παρέμβαση, έγκαιρη κατάθεση θέσεων και προτάσεων στη βάση των δεδομένων και των «εργαλείων» της σύγχρονης εποχής.

Χρειάζεται συστηματική δουλειά στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου για το νομό μας, ενός χάρτη ενεργειών που θα μας οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο προορισμό, στο τι θέλουμε για την πόλη μας, για το νομό μας, για την περιφέρειά μας τα επόμενα χρόνια και πώς θα το κατακτήσουμε.

Πάνω από όλα όμως- και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είναι το μήνυμα για τη χρονιά που έρχεται, είναι η ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία. Να βάλουμε τον τόπο μας πάνω από οποιαδήποτε μικροπολιτική αντίληψη, πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη, πάνω από κάθε αγκύλωση ή εμμονή.

Ο δύσκολος δρόμος, είναι ο δρόμος της ευθύνης και της αλήθειας. Είναι ο δρόμος της ενότητας.

Η Αχαΐα, έχει «χορτάσει» από αποσπασματικές ενέργειες, διχαστικές λογικές και από ματαιώσεις προσδοκιών που έρχονται είτε με την αλλαγή των κυβερνήσεων, είτε με την εξυπηρέτηση των επιθυμιών και των επιλογών ισχυρών «λόμπι» άλλων περιοχών της χώρας που επιβάλουν τις θέσεις τους.

Αυτή η κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά και δεν αποδίδει καρπούς, πρέπει τάχιστα να ανακοπεί. Και για να γίνει αυτό, απαιτείται μια ενιαία «γραμμή» διεκδίκησης από όλες τις πολιτικές, παραγωγικές, κοινωνικές δυνάμεις του νομού μας.

Η Αχαΐα, πρέπει να  απευθύνεται στο κέντρο με ενιαίο, ισχυρό μέτωπο.

Κάθε ένας από εμάς, και όλοι μαζί, μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων βρίσκοντας έναν κοινό τόπο, έναν κοινό στόχο για τον τόπο μας.

Με την ελπίδα ότι το 2020 θα κάνουμε βήματα μπροστά μαζί, με δύναμη,  αλληλεγγύη και αισιοδοξία, εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ελπίδα. Ας είναι το 2020 μια νέα αρχή για όλους.

Διαβάστε επίσης