Τι να κάνετε αν παρατηρήσετε κακή αναπνοή στα παιδιά

Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι επικίνδυνο να το αγνοήσετε

Μην νομίζετε ότι η κακοσμία του στόματος αφορά μόνο τους ενήλικες και ότι οι ανάσες των παιδιών ευωδιάζουν πάντοτε σαν καλοκαιρινό αεράκι.

Στην πραγματικότητα, η πιο συχνή αιτία που τα μικρά, μπορεί να παρουσιάσουν κακή αναπνοή είναι, η κακή υγιεινή του στόματος, το ότι δεν βουρτσίζουν συχνά τα δόντια τους, για αρκετή ώρα και βέβαια τα περισσότερα δεν καθαρίζουν ποτέ τη γλώσσα, όπου συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια.

Κακή αναπνοή στα παιδιά προκαλούν επίσης, οι παθήσεις του λαιμού και της μύτης, κρεατάκια, υπερτροφικές αμυγδαλές που κάνουν αμυγδαλίτιδες, με πύον ή κρυολογήματα και ιώσεις, που τα αναγκάζουν να αναπνέουν από το στόμα συνεχώς και αυτό, ως αποτέλεσμα, ξεραίνεται.

powered by Rubicon ProjecΣπανιότερα, υπάρχει περίπτωση το μικρό παιδί να έχει σπρώξει ένα μικρό αντικείμενο στο ρουθούνι του, χωρίς να πει κάτι στους γονείς ή να παραπονεθεί, με αποτέλεσμα να μείνει μέσα στη μύτη και να προκαλέσει μόλυνση, η οποία θα φέρει τρομερά δυσάρεστη μυρωδιά. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να δώσουν προσοχή και να κινητοποιηθούν άμεσα.

Αν παρατηρείτε ότι η κακή μυρωδιά στην αναπνοή του παιδιού, δεν είναι τη στιγμής και κρατάει καιρό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, καθώς από το είδος της δυσοσμίας, μπορεί να εκτιμήσει την πάθηση και να σας κατευθύνει σχετικά με τις εξετάσεις που απαιτούνται.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης