Καζακστάν: Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου

Ο διάλογος του πιλότου της μοιραίας πτήσης της Bek Air με τον πύργο ελέγχου ήρθε στη διάθεση του ρωσικού δικτύου REN TV. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο πιλότος φέρεται να ευχήθηκε "καλή ημέρα" στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που του έδωσαν εντολή απογείωσης.

Λίγη ώρα μετά το αεροσκάφος με 100 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στο Αλμάτι. Οι νεκροί είναι 12 μέχρι στιγμής ενώ 66 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη συνομιλία που δημοσιεύει το REN TV, το αεροσκάφος ετοιμαζόταν για φυσιολογική απογείωση. Ο ελεγκτής καλεί τον πιλότο να πάει στον δεξί διάδρομο και να περιμένει εντολή απογείωσης. Ο πιλότος ενημερώνει ότι είναι έτοιμος και από τον πύργο ελέγχου του λένε να περιμένει. Λίγο μετά του έρχεται η εντολή για απογείωση και εκείνος κλείνει τον διάλογο λέγοντας: "όλα τα καλά,καλή σας μέρα!" με τον ελεγκτή να του απαντά "καλό ταξίδι".

692879_eb143d8b2f-ae61fda296ca3c83.jpg

Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τα ονόματα των 12 θυμάτων, του πιλότου Μαράτ Μουρτμπάγεφ και ένδεκα επιβατών.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πιλότος, σκοτώθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, δύο πέθαναν καθώς δέχονταν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο του Αλμάτι και δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Καζακστάν, 95 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος επέβαιναν στο Fokker-100, το οποίο συνετρίβη προσκρούοντας σε σπίτι αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Αλμάτι με προορισμό την πρωτεύουσα του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστανά).

Πηγή: rbc.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης