Ινδονησία: Στους 35 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

 

 

Στους 35 από τους 28 προηγουμένως αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο νησί της Σουμάτρας, όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα και κατέληξε σε ρέμα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα με λεωφορεία τα τελευταία χρόνια.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν επτά ακόμα πτώματα χθες βράδυ στο ποτάμι όπου κατέληξε το λεωφορείο και σήμερα συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων. Το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην επαρχία της Νότιας Σουμάτρας, έπεσε στη χαράδρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης, ο Ταουφάν, ο οποίος όπως πολλοί από τους συμπατριώτες χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, δήλωσε ότι 16 από τα θύματα είναι άνδρες και 19 γυναίκες.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει με 27 επιβάτες αλλά επιβίβασε κι άλλους καθ’ οδόν. Επιζήσαντες είπαν στους αστυνομικούς πως την ώρα που έγινε το δυστύχημα στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου πενήντα άνθρωποι.

Δεκατρείς διασωθέντες μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία αλλά οι υπηρεσίες διάσωσης φοβούνται μήπως άλλα πτώματα έχουν παρασυρθεί από το ποτάμι.

Οι τραγωδίες είναι συχνές στους δρόμους του αρχιπελάγους, καθώς τόσο ο στόλος των οχημάτων, όσο και οι υποδομές είναι σε κακή κατάσταση και αρκετοί οδηγοί είναι άπειροι. Τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άλλο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Σουκαμπούμι (ανατολική Ιάβα).

Διαβάστε επίσης