Αυτή τη συνήθεια πρέπει να κόψεις αν θες καθαρό δέρμα, χωρίς σπυράκια

 

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητη και θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση. Κι αν βλέπεις συχνά-πυκνά στον καθρέφτη σου να εμφανίζονται αυτά τα μικρά και ενοχλητικά σπυράκια, μάλλον κάνεις κάτι λάθος. Σκέφτεσαι αμέσως ότι λόγω της εφηβείας μπορεί να έχεις ακμή ή έχεις πάθει κάποια μόλυνση. Δε σου έρχεται, όμως, με τίποτα η σκέψη ότι μία κακή καθημερινή συνήθεια σε έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση.

Μάλλον δε φροντίζεις ευλαβικά την επιδερμίδα του προσώπου σου και αυτό φαίνεται. Τι, δεν ξέρεις ποιος είναι ο χρυσός κανόνας της φροντίδας της επιδερμίδας σου; Ο πρώτος και πιο σημαντικός κανόνας είναι να μην αγγίζεις ποτέ (όσο κι αν παλεύεις μέσα σου) το πρόσωπό σου με βρώμικα ή ιδρωμένα χέρια. Είναι τόσο σημαντικό όσο το να κάνεις σχολαστικό ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς και να πλύνεις το πρόσωπό σου.

Μάθε στην παρακάτω gallery γιατί είναι εντελώς απαγορευτικό να αγγίζεις το πρόσωπό σου χωρίς να έχεις πλύνει τα χέρια σου και μετά σίγουρα θα αναθεωρήσεις.

Τα χέρια σου περιέχουν βρωμιά, ιδρώτα και βακτήρια όταν είσαι όλη μέρα στο σχολείο και στις δραστηριότητες.

Όταν, λοιπόν, αγγίζεις το πρόσωπό σου, μεταφέρεις αυτά τα στοιχεία στην επιδερμίδα του προσώπου σου και το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ενοχλητικών σπυριών.

Κάθε φορά που θα θέλεις να αγγίξεις το πρόσωπό σου, σκέψου πόσο άσχημα θα νιώθεις όταν θα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και θα έχεις σπυράκια.

Καλό είναι να έχεις στην τσάντα σου αντισηπτικά μαντηλάκια, ώστε να καθαρίζεις τα χέρια σου και έπειτα να αγγίζεις το πρόσωπό σου.

Έτσι, θα εξοντωθούν τα βακτήρια και εσύ θα έχεις πάντα πεντακάθαρο πρόσωπο.

 

Διαβάστε επίσης