Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται ψυχρή εισβολή μετά τα Χριστούγεννα

«Την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας»

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την Τετάρτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, παροδικά αυξημένες συννεφιές θα υπάρξουν στα ηπειρωτικά, ενώ ίσως έχει μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα ανοιχτά: ειδικά στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη θα φτάνουν τα 7 – 8 μποφόρ.

Ψυχρή εισβολή αναμένεται από τις 29 του Δεκέμβρη και το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά της το τσουχτερό κρύο και τους δυνατούς και ψυχρούς βοριάδες.

«Αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού! Έτσι λοιπόν την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής, πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα και στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας!

Όσον αφορά στις όποιες χιονοπτώσεις, αυτές προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνουν να είναι σχετικά περιορισμένες και να εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα», γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Διαβάστε επίσης