Απελευθερώθηκαν τρία όρνια στον Αράκυνθο

23/05/2025 | 00:01

Στον Αράκυνθο, χθες 20/5, απελευθερώθηκαν τα τελευταία τρία όρνια της σαιζόν, που περιέθαλψε επί οκτώ μήνες η ΑΝΙΜΑ και έμειναν δυο μήνες στον κλωβό προσαρμογής.

Στα τρία όρνια τοποθετήθηκαν δορυφορικοί πομποί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE IP 4 NATURA και της υλοποίησης του Εθνικού Σχέδιου Δράσης για τρία πτωματοφάγα είδη (γύπες).

Η όλη δράση αποτελεί μέρος της εφαρμογής του σχεδίου ενίσχυσης του πληθυσμού του Όρνιου στην ηπειρωτική χώρα, που αποτελεί βασικό στόχο του Εθνικού Σχέδιου Δράσης.

Ο κτηνίατρος της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρης Μαρκάκης συνόδεψε την αποστολή.

Σημειώνεται ότι ο κλωβός εποπτεύεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Με απεργία από 1 έως 4 Ιουλίου απειλούν τα συνεργεία αυτοκινήτων – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην Πάτρα

Αλμυρή και νηστίσιμη λεπτή πιτούλα

Αχαΐα: Φωτιά στην περιοχή Κουρλαμπά (ΦΩΤΟ)

Σιωπηλό αντίο στα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Αραχωβίτικα – Λουλούδια και κεριά στη μνήμη τους (ΦΩΤΟ)

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η διάθεση των διαρκείας για νέους κατόχους

Εκτοξεύθηκε ο πρώτος δορυφόρος με ελληνική σημαία στο διάστημα – Πώς θα ενισχύει την πολιτική προστασία

Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελευσίνα – Στις φλόγες αυτοκίνητο

Δημοσκόπηση Interview: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, κάτω από το 3% ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Ντόναλντ Τραμπ ο πιο αντιδημοφιλής ξένος ηγέτης