Πάτρα: Σύσκεψη Δήμου - ΣΚΕΑΝΑ στις αρχές του έτους οι αποφάσεις για τις κατασκευές - επεκτάσεις καταστημάτων

Σε κοινόχρηστους χώρους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύσκεψη στις αρχές του νέου έτους για την υλοποίηση μιας νέας βελτιωμένης κανονιστικής , αποφασίστηκε στη συζήτηση που έγινε μεταξύ του δήμου και των εκπροσώπων των επαγγελματιών εστίασης για το θέμα των κατασκευών που έχουν βάλει πολλά από τα μαγαζιά εστίασης της Πάτρας σε πλατείες, πεζόδρομους και κοινόχρηστους χώρους.

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε συνάντηση του αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομίας Διονύση Πλέσσα με το προεδρείο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, που έγινε στο γραφείο του αντιδημάρχου στο Δήμο Πατρέων, με στόχο να βρεθεί η "χρυσή τομή", μεταξύ των δύο μερών. Δηλαδή και οι καταστηματάρχες να δουλέψουν υπό τα νέα δεδομένα του αντικαπνιστικού και να μην γίνεται αυτό σε βάρος της λειτουργίας της πόλης.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία εκ μέρους του Δήμου, καθώς οι δημοτικές υπηρεσίες σε αυτοψίες που έκαναν, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί καταστηματάρχες προχώρησαν σε παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους που νοικιάζουν από τον Δήμο Πατρέων, τοποθετώντας πέργκολες με νάιλον ή σταθερούς ανεμοθώρακες, πέριξ αυτών των χώρων.

Συνεργεία του Δήμου Πατρέων πραγματοποίησαν αυτοψία στα Υψηλά Αλώνια, στην Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Γεωργίου και στη Ρήγα Φεραίου και ζήτησαν από αρκετούς καταστηματάρχες να ξηλώσουν μόνιμες ή μη κατασκευές κυρίως για ορισμένες περιπτώσεις που θεωρήθηκε ότι υποβαθμίζουν την αισθητική της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών, οι οποίοι και αυτοί θα ενημερώσουν τα μέλη τους για το θέμα.

Ο κ. Πλέσσας τόνισε στους καταστηματάρχες ότι ο δήμος καταννοεί τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού, όμως τόνισε ότι οι αυθαίρετες κατασκευές που υπάρχουν αποτελούν στην πλειψηφία τους ζητήματα που αφορούν την πολεοδομία κατά συνέπεια θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις προς τους επαγγελματίες, όχι από τον δήμο, αλλά από τις υπηρεσίες του κράτους.

Κατά συνέπεια υπάρχει θέμα. Όλα αυτά πάντως που αφορούν το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων θα συζητηθούν στη σύσκεψη που θα γίνει για μια βελτιωμένη κανονιστική που να εξυπηρετεί τα μαγαζιά, αλλά και την αισθητική της πόλης, έτσι ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στην πρόσβαση των πεζών και ειδικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως των ΑμεΑ.

Διαβάστε επίσης