Πάτρα: Το "φάουλ" της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που επέτρεψε διαρροές για μία πολύ σοβαρή υπόθεση

 

Στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκαν πρίν από μερικές ημέρες στην Πάτρα, προκειμένου να ερευνήσουν υπόθεση απάτης στην Αχαΐα, στην οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμπλέκονταν ιερέας και αστυνομικός.

Όπως προέκυψε, σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία και διαβιβάστηκε αρμοδίως. Από το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και ολοκληρώθηκε η έρευνα έως και σήμερα, για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, παρά το γεγονός οτι οι διαρροές έδιναν και έπαιρναν με επίκεντρο της υπόθεσης στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. παρέμεπμε επίμονα το θέμα σε... επικείμενες ανακοινώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ. Έτσι, βρήκαν την ευκαιρία κάποια τοπικά κέντρα να ξεκινήσουν την διαρροή πληροφοριών. Επέλεξαν το πού και το πώς θα κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους και πληροφόρησαν για λεπτομέρειες της υπόθεσης, χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα και πρωτίστως χωρίς (τυπικά) να έχουν γνώση της δικογραφίας.

Την ίδια ώρα, Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μεταξύ των οποίων και το tempo24, που από την πρώτη στιγμή σεβάστηκαν το γεγονός οτι επρόκειτιο για μία σοβαρή υπόθεση, κράτησαν χαμηλούς τόνους, έως ότου η αρμόδια Υπηρεσία προβεί σε ανακοινώσεις. 

Όπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, η επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της υπόθεσης ήταν επιεικώς πλημμελής σε σχέση με την οφειλόμενη σοβαρότητα που επιβάλλεται, ιδιαίτερα όταν σε αυτήν φέρονται ως εμπλεκόμενοι δύο άνθρωποι γνωστοί τόσο στους κόλπους της Αστυνομίας, όσο και της Εκκλησίας.

 

Νίκος Αν. Σύφαντος