Κίνα: Αναστολή πρόσθετων δασμών σε αμερικανικά προϊόντα

Η Κίνα ανέστειλε την επιβολή πρόσθετων δασμών σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα που επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή στις 15 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η επιτροπή τελωνειακών δασμών του Κρατικού Συμβουλίου, αφού το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν την Παρασκευή την πρώτη φάση μιας εμπορικής συμφωνίας.

Η δήλωση δημοσιοποιήθηκε από τις ιστοσελίδες υπουργείων, περιλαμβανομένου του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών, καθώς και από κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

 

Η Κίνα ελπίζει, στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, να εργασθεί με τις ΗΠΑ για να διευθετηθούν καταλλήλως οι κεντρικές ανησυχίες αμφότερων των πλευρών και να προωθηθεί η σταθερή ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, προστίθεται στη δήλωση.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών, η αναστολή αφορά την την εφαρμογή δασμών 10% και 5% σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές καθώς και επιπλέον δασμούς στα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ