Μπλόκο σε 22 κιλά κοκαΐνης από την Ιταλία - Φορτηγό πέρασε από το λιμάνι της Πάτρας - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΧΘΕΣ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Από την Ιταλία εισήχθη μεγάλη ποσοτητα κοκαΐνης στην Ελλάδα και μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία η ναρκωτική ουσία που εντοπίστηκε σε ειδική κρύπτη φορτηγού που οδηγούσε 37χρονος Έλληνας, πέρασε από το λιμάνι της Πάτρας.

12122019narkot003.jpg

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, που είχαν αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, την 5η Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν 1 κιλό και 258 γραμ. κοκαΐνης, πάνω από 2 κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνέλαβαν τον 37χρονο ημεδαπό οδηγό του οχήματος και σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

12122019narkot002.jpg

Τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τη μεθοδολογία και το είδος της μεταφοράς των ναρκωτικών σκιαγραφούν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συνεχίσαμε και διευρύναμε τις έρευνες μας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το φορτηγό όχημα, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, κυριολεκτικά πόντο – πόντο, και εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της.

Στην κρύπτη βρέθηκαν 21 περίπου κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση αυτή, εμπλουτίστηκε με τα καινούργια δεδομένα, ενώ ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.

Η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών καταστράφηκε χθες Τετάρτη παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε καταστροφή με καύση σε υψικάμινο, εκατόν εβδομήντα τριών (173) δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

12122019narkot006.jpg

 

Συνολικά καταστράφηκαν, οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

(86) περίπου κιλά ηρωίνης,
πάνω από (64) κιλά κοκαΐνης,
(2) τόνοι και (616) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
πάνω από (6,5) κιλά κατεργασμένης κάνναβης,
(4.334) δενδρύλλια κάνναβης,
ποσότητες μεθαμφεταμίνης και (306) φαρμακευτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από εκατό (100) υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης