Έτσι θα απαλλαγείς οριστικά από την ψαλίδα στα μαλλιά σου

 

Τα μαλλιά είναι ιερά για κάθε κορίτσι. Μας αρέσει να τα περιποιούμαστε, να δοκιμάζουμε νέα προϊόντα και φυσικά να αλλάζουμε χτενίσματα. Κι αυτό, πολλές φορές, προϋποθέτει τη χρήση θερμαντικών εργαλείων με αποτέλεσμα να προκαλείται φθορά στην τρίχα. Και να που κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή της η πολύ ενοχλητική ψαλίδα.

Δεν υπάρχει κορίτσι που να μην έχει σπασμένες άκρες στα μαλλιά και αυτό καταντάει εκνευριστικό. Με λίγη προσπάθεια και φροντίδα, όμως, μπορείς μόνη σου στο σπίτι να καταφέρεις να απαλλαγείς οριστικά από αυτήν και να προσέχεις, ώστε να μην ξανασυναντηθείτε στο μέλλον. Αλλά πριν σου αποκαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους θα απαλλαγείς από την ψαλίδα, ας μιλήσουμε για το πώς προκαλούνται οι σπασμένες άκρες στα μαλλιά μας.

 «Η ψαλίδα εμφανίζεται στις άκρες των μαλλιών και αυτή η φθορά οφείλεται κυρίως στη θερμότητα ή στο μεγάλο διάστημα που έχει παρέλθει από την τελευταία επίσκεψη στο κομμωτήριο για κούρεμα. Ωστόσο, η ψαλίδα μπορεί να οφείλεται και σε ακατάλληλη βούρτσα που χρησιμοποιείς για να χτενίζεσαι ή ακόμα και σε ορμονικές διαταραχές, όπως ο θυρεοειδής», εξηγεί ο celebrity stylist, Garren.

Για να απαλλαγείς μια και καλή από την ενοχλητική ψαλίδα και να αποκτήσεις υγιή και λαμπερά μαλλιά, δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις.

Χρησιμοποίησε το σαμπουάν από τις ρίζες των μαλλιών σου και φρόντισε το προϊόν να μην έχει θειικές ενώσεις, οι οποίες έχουν την τάση να φθείρουν το τριχωτό της κεφαλής.

«Το conditioner θα πρέπει να εφαρμόζεται από τη μέση των μαλλιών μέχρι και τις άκρες. Στη συνέχεια, χτένισέ τα απαλά για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας», εξηγεί ο Livermore.

Μην το παρακάνεις με το conditioner. Πολλά κορίτσια έχουν την τάση να αφήνουν για αρκετά λεπτά στα μαλλιά το conditioner θεωρώντας ότι θα είναι πιο αποδοτικό. Αν η συσκευασία δε συστήνει κάτι τέτοιο, τότε μην το κάνεις, γιατί θα σκληρύνει τα μαλλιά σου και θα προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας εξαιτίας των πρωτεϊνών που διαθέτει.

Λούσου με κρύο νερό. Οι πόροι του τριχωτού της κεφαλής ανοίγουν με το ζεστό νερό με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το σπάσιμο της τρίχας. Το κρύο νερό έχει την ικανότητα να τους κλείνει χαρίζοντάς σου πιο απαλά μαλλιά.

Σκούπισε τα μαλλιά σου απαλά. «Αντί για πετσέτα χρησιμοποίησε ένα βαμβακερό T-shirt για να σκουπίσεις τα λουσμένα μαλλιά σου», συμβουλεύει η Potempa.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου την ώρα που κοιμάσαι. Καλό είναι να κοιμάσαι σε μεταξένια μαξιλαροθήκη, αλλά να εφαρμόζεις στα μαλλιά σου και κάποιο λαδάκι από τη μέση μέχρι τις άκρες.

Να κουρεύεσαι τακτικά. Καλό θα ήταν να πηγαίνεις στο κομμωτήριο κάθε δύο μήνες. «Με το τακτικό κούρεμα θα είσαι βέβαιη ότι θα έχεις υγιή και δυνατά μαλλιά κάθε μέρα. Δυνατά μαλλιά σημαίνει λιγότερες σπασμένες άκρες και άρα πιο μακριά μαλλιά», λέει ο Garren.

Να είσαι επιφυλακτική με τις DIY συνταγές μαλλιών. «Αν χρησιμοποιείς θερμαντικά εργαλεία, καλύτερα να επιλέξεις κάποιο προϊόν προστασίας από το εμπόριο, το οποίο σίγουρα έχει περάσει από εργαστηριακούς ελέγχους και είναι κατάλληλο για τα μαλλιά σου», λέει ο Garren. «Αν δεν τα καις, επίλεξε ένα φυσικό έλαιο, όπως jojoba oil, το οποίο είναι εξαιρετικό για τις ξηρές άκρες».

Κάνε μάσκα μαλλιών τακτικά. Μια φορά την εβδομάδα πρέπει να βάζεις στα μαλλιά σου μια μάσκα βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης. Μπορείς να επιλέξεις και κάποιο προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ψαλίδα.

 

Διαβάστε επίσης