Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού: Στο εδώλιο ο έμπορος κρεάτων

 

Σε δίκη παραπέμπεται ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η υπόθεση οδηγείται για εκδίκαση σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ), με τον φερόμενο ως δράστη να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για περιύβριση νεκρού και κλοπή.

Η υπόθεση παρέμενε γρίφος επί 2,5 χρόνια, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του άτυχου κτηνοτρόφου και εξιχνιάστηκε τον περασμένο Μάιο, όταν εντοπίστηκε το πτώμα του θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Γραικός είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Η υπόθεση επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη αγνώστων δραστών, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Τον Μάιο, επιστήμονες του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- “σάρωσαν” με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα, εντοπίζοντας αρχικά θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του 59χρονου και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, τη σορό του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 46χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο θάνατος του Γραικού επήλθε κατά τη διάρκεια συμπλοκής, που είχανμεταξύ τους. Όπως φέρεται να απολογήθηκε, όταν διαπίστωσε το θάνατο του Γραικού πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να θάψει το πτώμα του. Ο ίδιος φαίνεται πως αρνήθηκε ότι είχε οικονομική διαφορά με το θύμα, αλλά επιβεβαίωσε ότι προηγήθηκε οικονομική συναλλαγή μεταξύ τους η οποία αφορούσε αγοροπωλησία ζώων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης