Πάτρα: Στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας.

Στη συνάντηση αυτή, οι σπουδαστές έθεσαν στον Δήμαρχο τα αιτήματά τους και ζήτησαν στήριξη στον αγώνα που κάνουν για τις σπουδές τους.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του υιοθέτησε τις διεκδικήσεις των σπουδαστών, τις οποίες χαρακτήρισε δίκαιες και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες από την πλευρά του Δήμου ενέργειες, για την ικανοποίησή τους.

Το κείμενο που δόθηκε στον Δήμαρχο από τους σπουδαστές, είναι το εξής: «Μετά από τμηματικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Δημοσίου ΙΕΚ με επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα των σπουδαστών, που μέρα με την μέρα οξύνονται, δημιουργήθηκε μία Επιτροπή Αγώνα των σπουδαστών με σκοπό την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Πιο συγκεκριμένα το κάθε τμήμα ανέλαβε να κάνει συνέλευση, όπου εκφράστηκαν αιτήματα που απασχολούν όλους τους καταρτιζόμενους στο ΔΙΕΚ.

Η επιτροπή αγώνα λοιπόν εκ μέρους των σπουδαστών διεκδικεί τα παρακάτω:

1) Να καταργηθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου που προβλέπει την απλήρωτη εργασία-πρακτική των σπουδαστών.

2) Σύγχρονα εργαστήρια και κτιριακή κάλυψη.

3) Να δοθεί πάσο για δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διότι τα εργαστήρια πραγματοποιούνται εκτός του χώρου του ΔΙΕΚ.

4) Μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

5) Η παροχή φωτοτυπιών να είναι δωρεάν και να μην αναγκαζόμαστε να τυπώνουμε μόνοι μας τις σημειώσεις.

6) Πλήρης χρηματοδότηση των ΔΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

7) Να λυθεί το ζήτημα των απουσιών για όσους δουλεύουν και αδυνατούν να παρακολουθούν.

Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Πάτρας».

 

Διαβάστε επίσης