Λιπαρή επιδερμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

 

Τι και αν είσαι 20, 30 ή 40! Το λιπαρό δέρμα δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της εφηβικής μας ηλικίας. Η μη ομαλή έκκριση σμήγματος μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος και οδηγεί στην εμφάνιση ερυθρότητας , τοπικών ατελειών ακόμα και ακμής. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κακής διατροφής που περιλαμβάνει αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και μειωμένη πρόσληψη φρέσκων φρούτων και λαχανικών , του έντονου στρες και των ορμονικών διαταραχών όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίζουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας ακμή. Τι πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις το δέρμα σου;

Αρχικά, αν εμφανίζεις έντονο ή αιφνίδιο πρόβλημα ακμής επισκέψου τον δερματολόγο σου. Ειδικά αν είσαι άνω των 25 χωρίς ιστορικό ακμής καλό θα ήταν να επισκεφτείς και κάποιον ενδοκρινολόγο καθώς συχνά ευθύνονται οι ορμόνες μας! Ωστόσο , αν αυτό που σε απασχολεί είναι η αυξημένη λιπαρότητα και κάποιες τοπικές ατέλειες τότε έχω μερικά tips για εσένα που είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν πολύ !

Δώσε βάση στον σωστό και τακτικό καθαρισμό του δέρματος σου πρωί και βράδυ. Αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχεις υπολείμματα μακιγιάζ πλύνε το πρόσωπο σου με ένα ειδικό σαπούνι για τον τύπο της επιδερμίδας σου.
Στη συνέχεια άπλωσε μια ενυδατική που θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις την λιπαρότητα και θα σου εξασφαλίσει ένα ματ αποτέλεσμα! Αν έχεις ξεκινήσει να χρησιμοποιείς αντιγηραντική κρέμα προτίμησε κάποια με ελαφριά υφή που δε θα βαρύνει το δέρμα σου.
Για το μακιγιάζ σου προτίμησε καλλυντικά που δεν περιέχουν έλαια (oil free) και σιλικόνη. Ιδανικά, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποιο fon de tein από το φαρμακείο ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρές επιδερμίδες.
Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου! Ο ήλιος χωρίς την κατάλληλη προστασία δρα επιβαρυντικά για την επιδερμίδα μας ενώ, ειδικά αν έχουμε ατέλειες είναι πολύ πιθανόν να μας αφήσει χρωματικά σημάδια. Ακόμα και εδώ επίλεξε ένα αντηλιακό ελαφριάς σύνθεσης ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο αντηλιακό με χρώμα που θα σου προσφέρει προστασία και κάλυψη!
Τέλος, αναφορικά με τις τοπικές ατέλειες προμηθεύσου κάποιο προϊόν με σαλικυλικό οξύ ή άλλο παρόμοιας δράσης συστατικό και εφάρμοσέ το στο σημείο που έχεις πρόβλημα και όχι σε όλο το πρόσωπο καθώς είναι κρίμα να επιβαρύνεις το υγιές δέρμα προκαλώντας ξηρότητα ή ερεθισμό.

Μην αγχώνεσαι λοιπόν! Με τα σωστά βήματα θα ρυθμίσεις τη λιπαρότητα του δέρματος σου και θα δείξει ξανά λαμπερό και υγιές! Και φυσικά να θυμάσαι ότι όποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει κατά περιόδους το δέρμα σου η χαρά που πηγάζει από μέσα σου θα σε κάνει να δείχνεις πάντα υπέροχη!

 

Δώσε βάση στον σωστό και τακτικό καθαρισμό του δέρματος σου πρωί και βράδυ.

Μην ξεχνάς να το ενυδατώνεις!

Προτίμησε oil free καλλυντικά

Στόχευσε στις τοπικές ατέλειες

Προστάτεψε το δέρμα σου από τον ήλιο με ένα αντηλιακό ελαφριάς σύνθεσης!

 

Διαβάστε επίσης