Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του δασκάλου από το Αγρίνιο

 

Συνεχίζεται σήμερ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου η δίκη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του δασκάλου Νίκου Μέντζου, από το Αγρίνιο, οκτώ χρόνια μετά τον φρικτό θάνατό του. Στο εδώλιο του κατηγορουμένυ κάθεται η σύζυγός του η οποία αντιμετωπιζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεσησ σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο προσωρινά είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Εισαγγελέας και ανακριτής αρχικά είχαν διαφωνήσει για την άσκηση διώξης αλλά το συμβούλιο Εφετών τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Εισαγγελέα. Η υπεράσπιση της συζύγου προβάλει τον ισχυρισμό οτι όχι μόνο δεν υπάρχουν αποδείξεις για την κατηγορία αλλά ούτε καν επαρκείς ενδείξεις.

Ο 46χρονος δάσκαλος είχε βρεθεί απανθρακωμένος τον Απρίλιο του 2011 στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο.

Ο θάνατός του αρχικά είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία. Μετά από την επιμονή των συγγενών του όμως και αφού έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, βρέθηκαν τμήματα από σύρμα με τα οποία ήταν πλεγμένα ιστοί και οστά ενώ δεν βρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δοντια του.

Το δικαστήριο προσπαθεί να ξεκαθαρίσει αν ήταν ένα έγκλημα πάθους, μίσους, εκδίκησης ή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών καθώς ο θανών διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει γιατί γνώριζε για την εξωσυζυγική του σχέση και επειδή επιβάρυνε εξαιτίας αυτής της σχέσης του τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η σύζυγος κατηγορείται οτι ενεργώντας από κοινού με άγνωστο δράστη ακινητοποίησε τον σύζυγό της, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε βενζίνη και του έβαλε φωτιά. Η ίδια ισχυρίζεται οτι είναι αθώα και ανέφερε πώς το μοιραίο πρωινό ο σύζυγός της την πήρε τηλέφωνο και της είπε "τώρα θα γίνουν όλα ρημαδιό". Μετά το τηλεφώνημα άρχισε να ψάχνει εναγωνίως και ήταν εκείνη που διαπίστωσε την φωτιά στο ατοκίνητό του.

Διαβάστε επίσης