Υπ. Ναυτιλίας από την Πάτρα: Ξεχάστε την υπογειοποίηση του τρένου - Αποθήκες υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Λιμάνι!

Δεν συζητά καν το ενδεχόμενο υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής ο υπουργός Ναυτιλίας, όπως ευθεώς άφησε να εννοηθεί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα, αναφερόμενος στο μέλλον του του λιμανιού της πόλης.

Για να φτάσει το τρένο στο νέο λιμάνι, θα πρέπει να γίνει με ρεαλιστικούς όρους, κάτι που σημαίνει, όχι υπογειοποίηση της γραμμής. Αυτό εν ολίγοις  ήταν το μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη, στην ομιλία του, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ, στο Νότιο Λιμάνι Πατρών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.
Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε πως απέναντι σε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις, με όρους ρεαλισμού και όχι με σχέδια υπογειοποίησης, τα οποία δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ, γιατί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. και γιατί δεν υπάρχουν μελέτες.

Η θέση του κυβερνητικού στελέχους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την θέση που έχει εκφράσει επίσημα καιρό τώρα ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρξει άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής στα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ομως και σε ένα ακόμη θέμα θα υπάρξει αντιπαράθεση του Δήμου με την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας για την αξιποίηση του λιμανιού ναφέρθηκε στην κατασκευή αποθηκών τροφοδοσίας υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.
Ο υπουργός ότι σαφώς το LNG είναι απαραίτητο για το λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Πρόσθεσε ότι κατανοεί τις όποιες ανησυχίες και ενστάσεις, όμως, οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα τρέχουν και η Πάτρα δεν πρέπει να προσπεραστεί από άλλα λιμάνια της περιοχής.
Τα λεγόμενα του κ. Πλακιωτάκη για κατασκευή αποθηκών θα προκαλέσει όχι μόνο τις αντιδράσεις του Δήμου , αλλά και των κατοίκων των νοτίων συνοικιών, που έχουν κατά το πρόσφατο παρελθόν αναφερθεί στους κινδύνους που θα υπάρξουν , αλλά και στην περαιτέρω υποβάθμιση των περιοχών τους 

Διαβάστε επίσης