Νέα στοιχεία σοκ για το βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια - Παρουσιάζει εικόνα ακραίας παραμέλησης

 

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του 3,5 μηνών βρέφους, που διακομίστηκε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης, το κοριτσάκι εμφανίζει εικόνα ακραίας παραμέλησης. Η περιγραφή που δίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανατριχιάζουν. Όπως είπε, από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης. Η πρώτη εκτίμηση των γιατρών συνηγορεί ότι τα τραύματα που φέρει το βρέφος προκλήθηκαν από τρωκτικό.

Όπως εξήγησε ο κ. Αδαμίδης, το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης.

Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης. Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθεί ότι τα τραύματα προήλθαν από τρωκτικό, ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις.

“Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης”, τόνισε ο κ. Αδαμίδης και εκτίμησε πως πρόκειται για “παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους”. “Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ' επανάληψη", υπογράμμισε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα που θα προκύψει από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας, 24ωρης παρακολούθησης, καθώς, όπως είπε, αν η νοσηλεία διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. “Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης", σημείωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε πως το συγκεκριμένο περιστατικό, καταδεικνύει την ανάγκη λειτουργίας οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, στο πλαίσιο του οποίου επισκέπτρια υγείας θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις οικογένειες από τις πρώτες ημέρες γέννησης του παιδιού, προκειμένου να ελέγχει τις συνθήκες ανατροφής και φροντίδας του, προς αποφυγήν περιστατικών παραμέλησης, τα οποία δυστυχώς δεν είναι σπάνια.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει τους δυο γονείς του βρέφους, τον 22χρονο πατέρα και την 16χρονη μητέρα, που κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η οικογένεια Ρομά, φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ