Πώς θα οργανώσετε μια τέλεια ντουλάπα

Ήρθε η ώρα

Το κατέβασμα των χειμερινών ρούχων μπορεί να γίνει μία χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία, εκτός αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα για να φτιάξουμε την τέλεια ντουλάπα. Μετατρέψτε τo σε κάτι δημιουργικό και ευχάριστο και μην το βλέπετε ως καταναγκασμό.

Βάλτε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική, καλέστε σπίτι την κολλητή σας φίλη και ζήστε το δικό σας Sex and the City!

Αδειάζουμε και καθαρίζουμε. Ανοίξτε όλα τα συρτάρια και τα ράφια στις ντουλάπες, αδειάστε τα και καθαρίστε με ένα πανάκι. Μπορείτε να βάλετε πίσω τα ρούχα παντός καιρού και εποχής, όπως είναι τα t-shirts και οι φόρμες.

Αποθηκεύουμε τα υπόλοιπα σε κούτες ή χώρους αποθήκευσης. Συνήθως το κάνουμε εκεί που έχουμε ήδη βάλει τα χειμωνιάτικα, γι’ αυτό και αφήνουμε τα καλοκαιρινά για το τέλος.

Κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα και ελέγχουμε τυχόν φθορές αλλά και τη μυρωδιά τους. Αν σας έρχονται έντονες οσμές από το μυρωδικά για τον σκώρο, αερίστε τα στο μπαλκόνι. Ενα μικρό κόλπο για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές είναι να πάρετε το σκεύος με το οποίο ψεκάζετε όταν σιδερώνετε και να το γεμίσετε με δύο μεγάλα ποτήρια νερό και ένα μικρό ποτήρι βότκα. Ενα άλλο τρικ για τα παλτό σας είναι να τα κρεμάσετε στο μπάνιο ενώ κάνετε ντους ώστε να απορροφήσουν τους ατμούς.

 

Τα tips της οργάνωσης

Ξεκινήστε με τα ψηλότερα ράφια για να βάλετε τα πολύ χοντρά ρούχα που δεν θα χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.
Διπλώστε κανονικά τις μπλούζες και τα πουκάμισα από ακριβό ύφασμα, όπως το κασμίρ, και μην τα κρεμάτε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τραβηχτούν και να ξεχειλώσουν.
Αν όμως σκοπεύετε να βάλετε τα μεταξωτά ρούχα σε κρεμάστρες, επιλέξτε εκείνες που έχουν γέμισμα από βαμβάκι ώστε να μην τραβηχτούν και φθαρεί το ύφασμα.
Φροντίστε να βάζετε κάθε κατηγορία (παντελόνια, φούστες, αθλητικά t-shirts) μαζί, ώστε να μην τα ψάχνετε και να ξέρετε πού θα βρείτε τι. Αν είστε ακόμα πιο οργανωτικοί, μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε ανά χρώμα και να έχετε μία ψυχαναγκαστική μεν, όμορφη δε ντουλάπα.
Κρατήστε δύο ή τρία συρτάρια για τα εσώρουχα και τα χειμερινά αξεσουάρ σας.

 

H κατηγορία παπούτσια

Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της (αλλά και άνδρας) έχει στην κατοχή της αρκετά ζευγάρια, ανεξαρτήτως εποχής. Για να σκοτώσετε τα βακτήρια, αλλά και την ενοχλητική μυρωδιά, βουτήξτε μία μπατονέτα σε οινόπνευμα και καθαρίστε καλά τις σόλες. Στα καλοκαιρινά παπούτσια μπορείτε να βάλετε λίγη λεβάντα για να τα ξαναβρείτε μυρωδάτα το επόμενο καλοκαίρι.

Αλλες φυσικές λύσεις που έχετε για τον σκόρο είναι η κανέλα σε κομματάκια ανάμεσα στα ρούχα, το αποξηραμένο θυμάρι ή δενδρολίβανο, τα αιθέρια έλαια του τριαντάφυλλου και οι πλάκες πράσινου σαπουνιού.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης