Πέτρος Περιμένης: Τον "πρόδωσε" η καρδιά του ενώ έκανε ψαροντούφεκο

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοιραία έμελλε να αποβεί η αγαπημένη συνήθεια, το ψαροντούφεκο, για τον Πέτρο Περιμένη Καθηγητή Ουρολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" στο Ρίο,  που έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 67 ετών, στην παραλια του Αλμυρού στην Ανατολική Μάνη.

Πέτρος Περιμένης: "Πάγωσε" η Πάτρα από το θάνατο του Καθηγητή Ουρολογίας - Συλλυπητήρια μηνύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, o άνδρας μαζί με τον ανήλικο γιο του είχαν πάει για ψαροντούφεκο. Ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα φέρεται πως ο Ιατρός, ένιωσε δυσφορία και αναδύθηκε, βγήκε στην παραλία, όπου και κατέρρευσε. Ο γιος του κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο γιατρός που συνόδευε το πλήρωμα διαπίστωσε το θάνατο του. Η προσέγγιση του σημείο από το ασθενοφόρο ήταν δύσκολη, καθώς επρόκειτο για μια ερημική παραλία.Πηγές αναφέρουν στο tempo24.news, πως ο Πέτρος Περιμένης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε κάποια καρδιολογικά προβλήματα - αρρυθμίες - και ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή. Εξακολουθούσε να αθλείται και γενικά τίποτα δεν "έδειχνε" πως η καρδιά του θα τον πρόδιδε. Η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του. 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει, "Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αλμυρού Οικισμού Δ.Ανατολικής Μάνης ,67χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου".

Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε σοκ στον επιστημονικό κόσμο και την κοινωνία της Πάτρας, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας διανύσει πολυετή πορεία στο χώρο της ιατρικής ως επιτυχημένος πανεπιστημιακός και επιστήμονας.

Ο εκλιπών, αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Ήταν μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1989 και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής από το 2005. Μετεκπαιδεύτηκε για 9 μήνες στο Glasgow Royal Infirmary και για 3 μήνες στο Musgrove Hospital, Taunton, Somerset στη γενική Ουρολογία.

Το 2003 και για διάστημα 6 μηνών μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημικακό Νοσοκομείο της Βέρνης υπο τον καθηγητή Urs Studer στη μείζονα ογκολογική χειρουργική του Ουροποιητικού και τη Νευροπροστασία.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου


 
 

Διαβάστε επίσης