Έβγαλε σκουλήκια στον εγκέφαλό του επειδή έφαγε ωμό κρέας

 

Σοκαρισμένος έμεινε ένας 46χρονος οικοδόμος στην Κίνα, που πληροφορήθηκε ότι αιτία για τους έντονους πονοκεφάλους που είχε ήταν τα σκουλήκια στον εγκέφαλό του, τα οποία απέκτησε μετά τη βρώση ωμού κρέατος ή τουλάχιστον ελάχιστα μαγειρεμένου. Πριν από έναν μήνα ο ασθενής με το ψευδώνυμο Ζου από την κινεζική επαρχία Τσιετσιάνγκ αγόρασε χοιρινό και βόειο κρέας και τα έβρασε σε ένα καυτερό μίγμα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το συνεργαζόμενο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Τσετσιάνγκ.

Λίγες ημέρες αργότερα, άρχισε να ζαλίζεται και να υποφέρει από πονοκεφάλους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στη διάρκεια του ύπνου του υπέφερε από λιποθυμικά επεισόδια που έμοιαζαν με κρίσεις επιληψίας.

Οι συνάδελφοι του Ζου τον έστειλαν γρήγορα στο νοσοκομείο στη διάρκεια ενός τέτοιου επεισοδίου όπου η αξονική τομογραφία έδειξε ότι ο άνδρας είχε "ενδοκρανιακά ασβεστώματα" και άλλες βλάβες στον εγκέφαλό του. Αρνήθηκε περαιτέρω εξετάσεις για να μην πληρώσει περισσότερα χρήματα και επέστρεψε σπίτι του. Ωστόσο, τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και οι κρίσεις συνεχίζονταν. Τελικά πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου έπειτα από μαγνητική τομογραφία διεγνώσθη με σκουλήκια στον εγκέφαλο.

Όταν οι γιατροί πληροφορήθηκαν ότι ο Ζου είχε φάει πρόσφατα βραστό, ο επικεφαλής γιατρός αντιλήφθηκε ότι το κρέας ήταν μολυσμένο με προνύμφες τα οποία πέρασαν στον εγκέφαλο του Ζου γιατί το κρέας δεν είχε βράσει αρκετά καλά.

Ο Ζου από τότε που έγινε η διάγνωση συνήλθε αφού οι γιατροί αφαίρεσαν τα σκουλήκια από τον εγκέφαλό του.

Πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης