Αλβανία: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες, στους 40 οι νεκροί - H υπουργός Άμυνας ξέσπασε σε κλάματα "στον αέρα" ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη παραμένουν οι επιχειρήσεις έρευνας στο Δυρράχιο της Αλβανίας, μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έχει κοστίσει, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 40 ανθρώπινες ζωές.

Όπως μεταδίδει το ΑΡ, οι ελπίδες για επιζώντες μέσα στα ερείπια σβήνουν ώρα με την ώρα, δύο 24ωρα μετά τον σεισμό κι ενώ στη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία ανέσυραν κι άλλους νεκρούς μέσα από τα συντρίμμια.

Οι διασώστες ανακάλυψαν 10 πτώματα και ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία έφθασε τους 40, ανακοινώθηκε επισήμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότεροι από 650 είναι οι τραυματίες.

«Λύγισε» η υπουργός Άμυνας, ξέσπασε σε κλάματα

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την πρώτη λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά από τον σεισμό, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ξέσπασε σε κλάματα.

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη ανακοίνωση που μπορεί να επιθυμεί ένας Αλβανός αξιωματούχος» ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhacka. «Ξέρω ότι τα λόγια είναι περιττά και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους. Αλλά σε ένα σημάδι σεβασμού στις χαμένες ζωές, θέλω να μοιραστώ σήμερα με όλους τους πολίτες τα ονόματα των 28 παιδιών, κοριτσιών, αγοριών, ανδρών και γυναικών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν αυτή την τραγωδία», πρόσθεσε η υπουργός Άμυνας της χώρας.

Διαβάστε επίσης