Μέλος Ρουβίκωνα για τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη: Αιτία πολέμου η προθεσμία

Η απάντηση στη διορία που έδωσε το υπουργείο Προστασίας στους καταληψίες

«Αιτία πολέμου» αποκαλεί στέλεχος του Ρουβίκωνα το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε όσους «όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν».

Με ανάρτησή του στο Facebook, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζει Casus beli (αιτία πολέμου) την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα συμπεριλαμβάνει στην ανάρτηση φωτογραφία της κατάληψης του Βοξ, στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφερόταν: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης