Πάτρα: Εξέπνευσε η προθεσμία για τη συνάντηση με τον υπουργό που είχε ζητήσει ο Πελετίδης - Οι δεσμεύσεις Καραμανλή στην Ηλεία

Στη σκιά των απειλών του Εμφιετζόγλου


Εξέπνευσε χθες Παρασκευή η προθεσμία που έδωσε ο Δήμος Πατρέων στον Κώστα Καραμανλή για το αίτημα συνάντησης με θέμα την Πατρών - Πύργου.

Από το υπουργείο δεν υπήρξε κάποια αντίδραση στο μεταξύ στην επιστολή του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου σε περίπτωση που ακυρωθούν οι συμβάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Πατρέων είχε τονίσει στο δημοτικό συμβούλιο:

«Έχουμε πάρει ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή (σ.σ.για υπογειοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής και Πατρών - Πύργου). Ζητήσαμε συνάντηση πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, τον ενημερώσαμε και μετά για την ομόφωνη απόφασή μας και ζητήσαμε και πάλι συνάντηση για να μην παρακολουθούμε το διάλογο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό θα ήταν και το λογικό. Να έχουμε απευθείας ενημέρωση από τον υπουργό.
Παρ’ ότι τον «ενοχλούμε» σχεδόν καθημερινά, απάντηση από τον υπουργό δεν έχουμε πάρει.
Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή. Αν δεν πάρουμε απάντηση θα πάμε ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ στην Αθήνα με τους φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο και θα κάνουμε την συνάντηση».


«O Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και θα κατασκευαστεί», είχε δηλώσει, στο μεταξύ, τη  Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με τους έξι Δημάρχους της Ηλείας. «Το έργο μπορεί να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό, γιατί «Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολύμπια» δεν νοείται» πρόσθεσε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους οι Δημάρχους Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιο Μπακιούκο και Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Από τη συνάντηση απουσίαζε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Μεταφορών «η μη πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου ήταν δική μου επιλογή και αυτό γιατί, χωρίς πρώτα να ενημερωθεί από εμένα, χωρίς να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης, προχωρά σε ακατανόητες κινήσεις που τον εκθέτουν».

Όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας. Ήδη είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαία Επίτροπο για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το έργο στις παραχωρήσεις. Με αυτό τον τρόπο ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί σωστά και θα παραδοθεί ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα». Εάν, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής «δεν πετύχουμε αυτή τη λύση που είναι η καλύτερη, τότε θα διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου και μετά το 2023 ώστε να μην απενταχθεί, ακόμα και εάν δεν το έχουν ολοκληρώσει οι σημερινοί ανάδοχοι κάτι που είναι το πλέον πιθανό».

Ο Εμφιετζόγλου απειλεί με αγωγές εάν σταματήσουν οι εργολαβίες στην Πατρών- Πύργου!

Επίθεση Πελετίδη στον Κ. Καραμανλή για Πατρών Πύργου: «Κάνει κουμάντο αυτός ή εκτελεί αποφάσεις τους μεγάλου κεφαλαίου;»

 

Διαβάστε επίσης