Πατρινή αποζημιώθηκε από το Δήμο για πτώση δένδρου στο Ι.Χ της

πήρε 3.699 ευρώ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποζημίωση από τον Δήμο Πατρέων διεκδίκησε και πήρε Πατρινή, η οποία υπέστη ζημιά στο αυτοκίνητό της από πτώση δέντρου. Το συμβάν έγινε στον Καστελόκαμπο το μεσημέρι της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019. Την ημέρα εκείνη έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να πέσει δέντρο που ήταν στο πεζοδρόμιο, πάνω στο όχημα της Πατρινής.

Η συμπολίτισσα έκανε αίτηση εξώδικης αποζημίωσης προς τον Δήμο Πατρέων, ζητώντας το ποσό των 3.699 ευρώ. Η αίτηση, φυσικά, συνοδευόταν από όλα τα αποδεικτικά και τις εκθέσεις που πιστοποιούσαν τη ζημιά στο όχημά της.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομολογία σε  περίπτωση πτώσης δέντρου σε σταθμευμένο όχημα, στοιχειοθετείται ευθύνη του οικείου Δήμου προς αποζημίωση από την παράλειψη οργάνων του να προβούν προληπτικά στην ενδεδειγμένη συντήρηση δένδρου και ενδεχομένως κοπής αυτού, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση του ίδιου ή των κλαδιών του σε διερχόμενα ή σταθμευμένα οχήματα σε συνθήκες πρόβλεψης κακοκαιρίας.

Η αίτηση αποζημίωσης της Πατρινής έγινε ομόφωνα δεκτή, τόσο από την Οικονομική Επιτροπή, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι θα λάβει το ποσό που διεκδικούσε για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ